4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

A tavasz tele van különféle módokon kirobbanó aromákkal, és néha nehéznek tűnhet megtalálni a tumultusban azt a két ízt, ami a tányéron majd tökéletesen kiegészíti egymást. Ehhez érkezik most egy kis segítség, néhány különleges páros bemutatásával.

Ahogy egyre jobban haladunk előre a tavaszban, a folyamatosan megjelenő friss termények és alapanyagok szinte felérnek egy fellélegzéssel: igen, ezeket mind használhatjuk, mind alkothatunk velük, és idővel csak egyre szélesebbé és színesebbé válik majd a választék. Persze a kreativitás beindulásához mindig kell némi impulzus: hadd biztosítsa most ezt az alábbi kis írás, amelyben a legenergikusabb, aromáktól feszülő kettősök érkeznek, hogy feldobják a tavaszi étkezéseinket.

4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

Borsó-menta

Annak ellenére, hogy milyen sűrűn fogyasztjuk a zöld hüvelyest, nem túl sok kibontakozási lehetőséget biztosítunk neki. Pedig borzasztóan egyszerű felébreszteni az amúgy szunnyadó, csendes potenciált rejtő ízét. Például a menta csodásan simul hozzá: készítsünk vele mentás borsópürét, főzeléket, krémlevest, zöldségfasírtot.

De mindenképpen friss zöldfűszert használjunk, a szárított íze szomorú!

Krémes zöldborsóhummusz

Nagy húsimádó vagyok, bár a zöldségek az abszolút favoritjaim, így ha választanom kellene, rájuk szavaznék – az egészséges és változatos étkezéshez elengedhetetlen a friss ...

Spárga-citrom

Nemsokára minden energiájával belendül a spárgaszezon, amit megünnepelhetünk azzal, hogy a karakteres, tavaszi zöldséget elkészítjük és megkóstoljuk úgy, ahogy korábban még talán nem tettük.

A párolt, még enyhén ress, sózott-borsozott, harsányzöld szálakra reszeljünk jó alaposan citromhéjat (kezeletlen gyümölcsét!), ez ugyanis teljesen új dimenziókba repíti majd. A héjat sose főzzük, mindig akkor adjuk hozzá a spárgához, ha már a tányéron van. Ellenben egy kevés citromlevet csöpögtethetünk az éppen párolódó zöldségre.

Eper-mozzarella

Amikor megérkeznek az első lédús, édes eprek, alig várjuk már, hogy süteményekbe és édességekbe pakoljuk őket. Majd miután kiéltük magunkat, hirtelen nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk a gyümölccsel. És ezen a ponton érkezhet el a mozzarella ideje – feltétlenül kóstoljuk meg a gyümölcsöt a sajttal: salátában, szendvicsben, előételben.

Tízperces eper-spárga saláta

A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, ami cakumpakk 10 perc alatt elkészül. Gyakorlatilag annyira egyszerű műveletről ...

Retek-penészes sajtok

Furcsának tűnhet két ilyen erőteljes aroma egymásnak eresztése, azonban a retek és a penészes sajtok esetében abszolút működőképes a párosítás. A ropogós, piros kis zöldségek enyhén csípős aromája és az érlelt sajtok karakteres pikantériája dinamikus duót alkot.

Camembert-rel, brie-vel és kéksajttal kóstoljuk meg, salátában, szendvicsben. Akár meg is süthetjük a retket: kevés olajjal, sóval, borssal, majd, ha már kellően megpuhult, ráolvaszthatjuk a sajtot.

Sültretek-saláta

A sült reteknek nagyon más íze van a nyers zöldséghez képest: sokkal karakteresebb, kissé diós beütése lesz. Ha még nem próbáltad, akkor ne várj tovább!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó, tavaszi recept, étel és ötlet:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...