4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

A tavasz tele van különféle módokon kirobbanó aromákkal, és néha nehéznek tűnhet megtalálni a tumultusban azt a két ízt, ami a tányéron majd tökéletesen kiegészíti egymást. Ehhez érkezik most egy kis segítség, néhány különleges páros bemutatásával.

Ahogy egyre jobban haladunk előre a tavaszban, a folyamatosan megjelenő friss termények és alapanyagok szinte felérnek egy fellélegzéssel: igen, ezeket mind használhatjuk, mind alkothatunk velük, és idővel csak egyre szélesebbé és színesebbé válik majd a választék. Persze a kreativitás beindulásához mindig kell némi impulzus: hadd biztosítsa most ezt az alábbi kis írás, amelyben a legenergikusabb, aromáktól feszülő kettősök érkeznek, hogy feldobják a tavaszi étkezéseinket.

4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

Borsó-menta

Annak ellenére, hogy milyen sűrűn fogyasztjuk a zöld hüvelyest, nem túl sok kibontakozási lehetőséget biztosítunk neki. Pedig borzasztóan egyszerű felébreszteni az amúgy szunnyadó, csendes potenciált rejtő ízét. Például a menta csodásan simul hozzá: készítsünk vele mentás borsópürét, főzeléket, krémlevest, zöldségfasírtot.

De mindenképpen friss zöldfűszert használjunk, a szárított íze szomorú!

Krémes zöldborsóhummusz

Nagy húsimádó vagyok, bár a zöldségek az abszolút favoritjaim, így ha választanom kellene, rájuk szavaznék – az egészséges és változatos étkezéshez elengedhetetlen a friss ...

Spárga-citrom

Nemsokára minden energiájával belendül a spárgaszezon, amit megünnepelhetünk azzal, hogy a karakteres, tavaszi zöldséget elkészítjük és megkóstoljuk úgy, ahogy korábban még talán nem tettük.

A párolt, még enyhén ress, sózott-borsozott, harsányzöld szálakra reszeljünk jó alaposan citromhéjat (kezeletlen gyümölcsét!), ez ugyanis teljesen új dimenziókba repíti majd. A héjat sose főzzük, mindig akkor adjuk hozzá a spárgához, ha már a tányéron van. Ellenben egy kevés citromlevet csöpögtethetünk az éppen párolódó zöldségre.

Eper-mozzarella

Amikor megérkeznek az első lédús, édes eprek, alig várjuk már, hogy süteményekbe és édességekbe pakoljuk őket. Majd miután kiéltük magunkat, hirtelen nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk a gyümölccsel. És ezen a ponton érkezhet el a mozzarella ideje – feltétlenül kóstoljuk meg a gyümölcsöt a sajttal: salátában, szendvicsben, előételben.

Tízperces eper-spárga saláta

A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, ami cakumpakk 10 perc alatt elkészül. Gyakorlatilag annyira egyszerű műveletről ...

Retek-penészes sajtok

Furcsának tűnhet két ilyen erőteljes aroma egymásnak eresztése, azonban a retek és a penészes sajtok esetében abszolút működőképes a párosítás. A ropogós, piros kis zöldségek enyhén csípős aromája és az érlelt sajtok karakteres pikantériája dinamikus duót alkot.

Camembert-rel, brie-vel és kéksajttal kóstoljuk meg, salátában, szendvicsben. Akár meg is süthetjük a retket: kevés olajjal, sóval, borssal, majd, ha már kellően megpuhult, ráolvaszthatjuk a sajtot.

Sültretek-saláta

A sült reteknek nagyon más íze van a nyers zöldséghez képest: sokkal karakteresebb, kissé diós beütése lesz. Ha még nem próbáltad, akkor ne várj tovább!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó, tavaszi recept, étel és ötlet:

Legújabb receptek

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Nosalty

További cikkek

Heti Menü – Gyerekkedvenc ételek 7 napon át, amiket mi...

Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!