Ha így jársz el a citrusfélékkel, sosem romlanak majd meg

Napi Tipp: Ha még sosem próbáltad ki ezt a trükköt, akkor most eljött az ideje! Nem csak pénztárcabarát megoldás, de még a sütést-főzést is megkönnyíti!

Biztosan ti is tapasztaltátok, hogy ma már egyetlen citrom vagy lime vásárlása is őrületes költségeket jelent. Igaz, valamivel olcsóbban jövünk ki, ha hálós verzióban vásároljuk őket, de azokat meg legtöbbször nem tudjuk időben elhasználni, mielőtt még szomorúan összezsugorodnának. És itt jön a képbe a citrusok lefagyasztása, ami egy szuper megoldás a problémára, ezért most veled is szeretnénk megosztani.

Viszlát romlott citromok!

Azon felül, hogy a citrusok tovább elállnak a fagyasztóban, mint a konyhapulton vagy a hűtőben, még az a tény is a fagyasztás mellett szól, hogy, a jéghideg citrom és lime héját szinte könnyebb meghámozni, mint a frissét. Sőt, ha felengedett, akkor könnyebben engedi ki a levét is, mert mint minden gyümölcs vagy zöldség esetében, a fagyasztás és felengedés gyengíti a sejtfalakat. Jól hangzik, ugye? Akkor vágjunk is bele a fagyasztási hadműveletbe!

Így fagyasszuk le a citrusféléket

1.) Jó tudni, hogy, a citrusokat akár fel is szeletelheted a fagyasztás előtt, sőt a fel nem használt héjat önmagában is lefagyaszthatod. De mi inkább egészben szeretjük lefagyasztani. Miért? Mivel egyes receptekben általában a lé és a héj kombinációjára van szükség. Fagyasztás előtt mossuk és szárítsuk meg a gyümölcsöt, hogy eltávolítsuk róla a viaszos bevonatot, így kiolvasztás után már nem kell vele bajlódnunk.

2.) Helyezzük az egész citrusféléket egy nagy, szivárgásmentes zacskóba, és szorosan zárjuk le. Az élelmiszerek lefagyasztásakor ugyanis a levegő az ellenség, hiszen kiszívja a nedvességet, és elhalványítja az ízeket belőlük.

3.) Nem határozható meg pontosan, hogy mennyi ideig állnak el a citrusok a fagyasztóban, de az biztos, hogy az idő elteltével lassan kiszáradnak. Ha azt látod, hogy a héj kezd kiszáradni, akkor a benne lévő lé még továbbra is felhasználható. Ennek ellenére ajánlott három hónapon belül elfogyasztani a fagyasztott citrusféléket.

4.) A gyümölcs felolvasztásához 15-20 másodperc szükséges a mikróban. De ha meleg vizet engedünk rá néhány másodpercig, akkor is gyorsan felolvad.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...