Ha így jársz el a citrusfélékkel, sosem romlanak majd meg

Napi Tipp: Ha még sosem próbáltad ki ezt a trükköt, akkor most eljött az ideje! Nem csak pénztárcabarát megoldás, de még a sütést-főzést is megkönnyíti!

Biztosan ti is tapasztaltátok, hogy ma már egyetlen citrom vagy lime vásárlása is őrületes költségeket jelent. Igaz, valamivel olcsóbban jövünk ki, ha hálós verzióban vásároljuk őket, de azokat meg legtöbbször nem tudjuk időben elhasználni, mielőtt még szomorúan összezsugorodnának. És itt jön a képbe a citrusok lefagyasztása, ami egy szuper megoldás a problémára, ezért most veled is szeretnénk megosztani.

Viszlát romlott citromok!

Azon felül, hogy a citrusok tovább elállnak a fagyasztóban, mint a konyhapulton vagy a hűtőben, még az a tény is a fagyasztás mellett szól, hogy, a jéghideg citrom és lime héját szinte könnyebb meghámozni, mint a frissét. Sőt, ha felengedett, akkor könnyebben engedi ki a levét is, mert mint minden gyümölcs vagy zöldség esetében, a fagyasztás és felengedés gyengíti a sejtfalakat. Jól hangzik, ugye? Akkor vágjunk is bele a fagyasztási hadműveletbe!

Így fagyasszuk le a citrusféléket

1.) Jó tudni, hogy, a citrusokat akár fel is szeletelheted a fagyasztás előtt, sőt a fel nem használt héjat önmagában is lefagyaszthatod. De mi inkább egészben szeretjük lefagyasztani. Miért? Mivel egyes receptekben általában a lé és a héj kombinációjára van szükség. Fagyasztás előtt mossuk és szárítsuk meg a gyümölcsöt, hogy eltávolítsuk róla a viaszos bevonatot, így kiolvasztás után már nem kell vele bajlódnunk.

2.) Helyezzük az egész citrusféléket egy nagy, szivárgásmentes zacskóba, és szorosan zárjuk le. Az élelmiszerek lefagyasztásakor ugyanis a levegő az ellenség, hiszen kiszívja a nedvességet, és elhalványítja az ízeket belőlük.

3.) Nem határozható meg pontosan, hogy mennyi ideig állnak el a citrusok a fagyasztóban, de az biztos, hogy az idő elteltével lassan kiszáradnak. Ha azt látod, hogy a héj kezd kiszáradni, akkor a benne lévő lé még továbbra is felhasználható. Ennek ellenére ajánlott három hónapon belül elfogyasztani a fagyasztott citrusféléket.

4.) A gyümölcs felolvasztásához 15-20 másodperc szükséges a mikróban. De ha meleg vizet engedünk rá néhány másodpercig, akkor is gyorsan felolvad.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...