Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Az élelmiszerpazarlás megelőzése a fenntarthatóság és környezettudatosság sarkalatos pontja. Van, hogy sajnos nehéz elkerülni, de amikor csak lehet, igyekezz megelőzni, hogy valami a kukában kössön ki a hasad helyett. Ebben segít ez a TikTok videó is.

Biztosan veled is előfordult már, hogy a reggeli citromos vízhez, egy sütihez vagy húsos ételhez épp csak egy kicsi citromlére volt szükséged, de emiatt fel kellett vágnod egy egész citromot, amiről aztán megfeledkeztél, és a hűtő hátuljában szépen bepenészedett. Azonban ahogy a krumplipucolásnál, palacsintasütésnél vagy tükörtojás készítésnél, a TikTok felhasználók itt is a segítségünkre sietnek. A @spicednice nevű felhasználó videóján látszik lépésről-lépésre a zseniális módszer, amivel nem kell felvágni a citromot, így tovább eláll, ráadásul a magok sem hullanak bele a lébe.

Így nyerd ki legkönnyebben a citromlevet!

Először nyomd rá a tenyered a citromra, és kezd el le-fel gurítani. Jól nyomd le, hogy a végére egészen puha legyen. Ez segít áttörni a citromban lévő membránt, így könnyebb lesz kifacsarni.

Fogj egy fogpiszkálót vagy más hegyes pálcikát, és szúrd át a citromnak azt a végét, ahol nem kapcsolódott a szárához. Nagyjából 5 cm mélyen nyomd bele a pálcikát.

Húzd ki, majd jól nyomd össze a citromot:

Megvan a citromlé, de semmi kupi, szétfröccsenő cseppek vagy magok. Szuper megoldás, ha csak pár csepp citromlére van szükséged valamelyik fogásodhoz vagy a teádhoz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!