Ez a trükk szerintünk még sosem jutott eszedbe az alufóliádról

Használsz alufóliát? Tudjuk, a környezetvédők nem kedvelik, de valljuk be, eléggé hasznos kis találmány ez. Főleg, ha újra és újra felhasználod.

Az alufólia azért páratlan a háztartásban, mert akármerre hajtogatható, formázható, és ha ügyes vagy, úgy hajlíthatod a végeit, hogy onnan nedvesség se ki, se be nem megy többé.

Na de mindez mit sem ér, és ugye a környezetnek is adtunk egy újabb pofont, ha nem használjuk fel újra és újra. Nyilván rájöttél már, hogy ha előzőleg nem lett túlzottan koszos vagy zsíros/ételszaftos, másodjára is fel tudod használni. Na de mi van, ha igényel némi törölgetést/ mosást?

ELMOSOGATHATOD A MOSOGATÓGÉPEDBEN! De tényleg.

Gondoltál már erre? Most komolyan. Mert mi nem. Csak rakd fel az egyik rácsra, koszos oldalával lefelé, fogasd oda mondjuk egy műanyag tésztaszedővel vagy bármilyen evőeszközzel, és indíthatod is a gépet.

Természetesen elég lehet egy sima szivacsos-meleg vizes törölgetés is, csak arra vigyázz, hogy ne szakadjon el.

Szóval a lényeg, hogy az alufólia IGENIS újrahasznosítható: szóval ne gyűrd galacsinná és ne tépd el - ha pedig koszos lett, törölgesd, mosogasd el, akár gépben is, mert a környezetvédelem többé nem söpörhető szőnyeg alá, te pedig pénzt is spórolhatsz vele!

...és ugye a macskákat is távol tartja, nem szeretnek rálépni...

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Az alufólia 9 élete

Az alufólia egyik legjobb barátunk a konyhában. Sokoldalú, könnyen alakítható-téphető, bármit lefed, befed. A szó, amit keresünk: nélkülözhetetlen! De azt tudod, mire jó még?

Brecz Judit

via kitchn

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...