Vidd el magad randizni – 3+1 kényeztető gasztroötlet szingliknek

November 11-e félhivatalosan a szinglik napja, ennek alkalmából most ismerjünk meg néhány tippet, amivel megtanulhatjuk boldoggá tenni a szívünkhöz legközelebb álló embert: saját magunkat.

Világ egyedülállói, egyesüljetek! Amikor az ember egyedül él, paradox módon hajlamos néha-néha megfeledkezni saját magáról. Elveszik a hétköznapok teendőiben, nem jut ideje arra, hogy pihenjen, kikapcsolódjon, esetleg meglepje magát egy finom vacsorával. Pedig amikor más nincs ott, hogy ezt megtegye értünk, kézbe kell vennünk az irányítást, és bizony meg kell ajándékoznunk magunkat valamivel. De mivel?

Vidd el magad randizni – 3+1 kényeztető gasztroötlet szingliknek / Fotó: Reszkessetek, betörők! / 20th Century Studios

1. Főzzünk valami különlegeset

A heti hajtásban gyakran megfeledkezünk arról, hogy finom, tápláló és látványos ételeket főzzünk magunknak. Inkább gyorsan összedobunk valamit, rendelünk, vagy az irodai menzán belapátolunk egy tál főzit fasírttal. Nincs is ezzel semmi baj, de néha azért szánjunk időt arra, hogy egy különlegesebb reggelit, ebédet vagy vacsorát tegyünk az asztalra.

Heti egyszer nézzünk ki egy receptet, ami a szívünkhöz közel áll, esetleg már hónapok óta elmentettük instagramon, és főzzük meg.

Amikor kicsit kiszakítjuk magunkat a megszokott, monoton ritmusból, azáltal mi is feltöltődünk. Ez a heti egy étkezés nem szükséglet, hanem szórakozás és élvezet lesz. Ennyit pedig mindannyian megérdemlünk. Tehát elő a kedvenc receptekkel, szóljon a zene, sercegjen a serpenyő, érezzük jól magunkat!

Libás hamis rizottó

Ez a műrizottó a Márton-napi liba mellé készült. Mivel a levesbe májas szalvétagombóc került, ezért a lúdgégetészta hiányát csillapítandóan a ludaskása receptje módosult. Rizs ...

Csirkés Alfredo (Chicken Alfredo)

A Chicken Alfredót sokan (tévesen) egy olasz tésztafogásként tartják számon, pedig ez a recept eredetileg Amerikában ütötte fel a fejét. A csirkés verzió elődje a Fettucine Alfredo ...

2. Terítsünk meg szépen

Ha pedig már megtettük azt a lépést, hogy kicsivel több időt és energiát ölünk a hét egyik főzésébe, vigyük még tovább a dolgot. Egy különleges ételhez szép környezet dukál: terítsünk meg rendesen!

Kivételesen ne a tévé előtt, az ágyban fekve fogyasszuk el, amit főztünk, hanem az asztalnál, tányérból és evőeszközzel. Igazi éttermi hangulatot teremthetünk egy kis hangulatvilágítással, gyertyákkal, zenével. Miért ne vihetnénk saját magunkat randizni? Aki pedig azt állítja, hogy ez szomorú, azon csak nevetünk majd, az ízletes vacsoránkat falatozva.

3. Egy főre is legyen édesség

Desszert nélkül nem az igazi egy elegáns vacsora, azonban az egy főre sütés elég macerás dolog tud lenni. Ha nem akarunk recepteket átszámolgatni vagy napokig ülni egy fél tepsi süteményen, keressünk olyan recepteket, amelyek kis mennyiségben is működnek.

Kifejezetten ilyenek a pohárkrémek, krémdesszertek: ezek kisebb mennyiségben is működnek. Vagy például a kekszek, amik hosszabb ideig elállnak.

Persze az is megoldás, hogy a maradékokat elvisszük a munkatársainknak, barátainknak, vagy egész egyszerűen veszünk egy szelet tortát a szomszédos cukrászdában.

Mogyoróvajas-eperlekváros pohárkrém

A mogyoróvajjal és bogyósgyümölcslekvárral megkent kenyér az amerikaiak ultimét szendvicse. Azoknak, akik még nem próbálták, ez elsőre furának tűnhet, pedig igazán isteni ízpárról ...

Zserbó pohárkrém

Ha nincs kedved sütit sütni, készítsd el a zserbót pohárkrém formájában az ünnepi asztalra. Boldog karácsonyt!

+1. Együnk étteremben

De mi van akkor, ha nincs kedvünk, időnk (esetleg konyhánk) főzni magunkra? Ebben az esetben sajnos-sajnos kénytelenek leszünk étterembe menni. Nincs kivel? Sebaj, menjünk egyedül!

Nincs abban semmi szégyellni való, ha az ember egyedül eszik egy helyen. Sőt, a közérzetünkkel csak jót tehetünk, ha ilyen módon megajándékozzuk magunkat. Jó szórakozást!


Légy otthon a konyhádban:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...