4 olcsó konzerv, amiből 5 perces szendvicskrémet csinálhatsz

Szeretnénk egy villámgyors, tápláló és ízgazdag kencét, amit az összes étkezés alkalmával kenhetünk kenyérre, zsömlére, tortillatekercsbe, vagy bármilyen más péktermékre? A megoldás egy-egy konzervben rejlik, nyissuk fel, és készüljünk életünk meglepetésére.

A szendvicskrém készítése nem mindig megy olyan gyorsan, ahogy azt szeretnénk. Zöldségek főzése, húsok sütése vagy konfitálása, azaz hosszadalmas készülődés előzi meg a pillanatot, amikor végre beleharaphatunk a szendvicsünkbe. Azonban nem kell ennek feltétlenül így lennie, szendvicskrémet pillanatok alatt is készíthetünk, csak a megfelelő alapanyag és néhány trükk kell hozzá.

Csinálj 5 perces, beledobálós szendvicskrémet konzervekből

A konzerv hüvelyesek szuperképességei

A titkos alapanyagunk nem más, mint a konzervhüvelyesek. Ezek a zöldségek már alapból meg vannak főzve vagy párolva (esetleg gőzölve), így seperc alatt krémes állagúra dolgozhatjuk őket.

Néhány extra hozzávalóval olyan szendvicskrém készülhet belőlük, ami hasonlóan krémes, tápláló és fehérjében gazdag, mint a hummusz.

Szintén nagy előny, hogy a konzerv nagyon hosszan eláll a kamrában, szinte bármikor elővehetjük, ha gyors vacsorára van szükségünk. Szendvicskrémet a következő konzervekből csinálhatunk:

Zöldborsó pesto

Pesto, pesto, pesto. Nincs nála jobb találmány a világon! Millió ízesítési, fűszerezési lehetőség, különböző magvak használata jellemző, de ami viszont elengedhetetlen hozzá, az a ...

Gazdag krémes állag

A zöldségek belseje önmagában is krémes állagú, ez nem elég ahhoz, hogy kenhető krémet kapjunk a konzervből. Szükségünk lesz egy kis segítségre, hogy kenhető, gazdag kencét kapjunk belőlük.

Ezt az olaj hozzáadása biztosítja, amit a keverés közben csorgatunk majd a zöldségkrémhez. Nem kell sok, csupán néhány evőkanálnyi, ez a mennyiség bőven elég lesz a krémes textúra kialakításához.

A munkát szerencsére nem mi fogjuk elvégezni (mert lássuk be, ez elég fárasztó lenne), hanem egy késes aprító. Egyszerűen öntsük bele a konzerv tartalmát, és a többi ízesítőt (ezekről bővebben a következő bekezdésben), és kezdjük el pépesíteni. Félúton öntsük hozzá az olajat, és dolgozzuk addig, amíg el nem érjük a számunkra szimpatikus állagot.

Személyes ízesítés, gazdagítás

Ahhoz, hogy még ízesebb legyen a krémünk, használjunk különböző ízesítőket. Friss vagy szárított fűszerekkel, fokhagymával, hagymával, ecettel vagy citromlével különleges ízt adhatunk neki.

Ha nemcsak az ízt, de az állagot is szeretnénk gazdagítani, tegyük ezt a következő alapanyagok egyikével: a tejföl vagy joghurt kellemes savanyú vonalat hoz bele, de használhatunk tejszínt vagy valamilyen laktózmentes, esetleg növényi alternatívát is.

Mindezeket az elején tegyük az aprítógép táljába, esetleg, ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, a krémesítés közben adjunk hozzá még az adott alapanyagból.

Citromos zöldborsókrém

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, ...

Újhagymás fehérbab humusz

A kedvenc reggelim mostanában: valamilyen humusz, és vékonyra szelt zöldségek mártogatni. Akkor is jó a hűtőbe bekészíteni, mikor tudom, hogy éhesen fogunk hazaesni a munkából, és még ...

Babhummusz

Hummusz, olcsóbban, mivel a csicseriborsó szerepét itt a vörös- és fehérbab veszi át. Próbáld ki!

Ennyi minden lehet belőle

A kész krémet kenhetjük kenyérre, nyitott vagy zárt szendvicseket alkothatunk vele. Kerülhet tortillás tekercsbe is, amire aztán húst, zöldségeket és sajtokat halmozhatunk. A krém hűtőben nagyjából 4-5 napig eláll, használjuk kedvünk és ízlésünk szerint.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Gyors receptek, minden napra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...