Gyors falafel konzerv csicseriborsóból, több órás áztatás nélkül

Falafelt talán azért nem készítünk olyan gyakran házilag, mert vagy nem találunk száraz csicseriborsót a boltban, vagy nem akarunk órákat eltölteni az áztatással. De mit szólnánk ahhoz, ha megtudnánk, hogy konzervből is lehet rendes falafelt csinálni?

Ahhoz, hogy konzerv csicseriborsóból falafelt tudjunk sütni, mindössze egy plusz lépésre lesz szükségünk. Sokkal rövidebb, mint az áztatás, és nem jár több munkával sem. Nagyjából hasonló állagú lesz a hüvelyes, mint a több órás vízfürdő után, ezáltal lehetséges lesz, hogy konzerv csicseriborsóból falafelt süssünk.

Gyors falafel konzerv csicseriborsóból, több órás áztatás nélkül

Miben más a konzerv?

A száraz hüvelyessel ellentétben a konzerv tartalmát valamilyen módon már puhára főzték. Tulajdonképpen teljesen készen tudjuk így megvenni a csicseriborsót, ami egyes ételek esetében ideális.

Például, ha valamilyen zöldséges ragut készítünk, és nem akarjuk órákig főzni, elég, ha a végén hozzákeverjük a konzerv tartalmát. A hummusszal szintén ez a helyzet: csak akkor lesz egységesen krémes, ha puha szemeket használunk.

Viszont vannak alkalmak, amikor ez a puha állág hátrány, és a falafel is ezek közé tartozik.

Mitől lesz jó a falafel?

Amikor egy egész éjszakán keresztül áztatjuk a csicserit, tulajdonképpen részben megfőzzük. Megszívja magát vízzel, megdagad, és elveszíti keménységének jelentős részét.

Amikor ezt a félig puha hüvelyest ledaráljuk, gombóccá gyúrjuk és megsütjük, a főzés folyamatát az olajos serpenyőben/sütőben befejezzük, semmi nem marad nyers.

A falafel akkor lesz jó, ha a csicseriborsóban van még némi roppanós tartás, nem teljesen puha az állaga. Ezért kell valamit kezdenünk a konzerv tartalmával, ha falafelt akarunk belőle sütni.

Elő a tepsivel!

Ezzel a nagyon egyszerű módszerrel két dolgot tudunk csinálni: elveszünk valamennyit a szemek puhaságából, és enyhén ropogóssá tesszük őket.

A nagy trükk pedig a következő: süssük meg a csicseriborsót a sütőben. Keverjük el egy kevés olajjal, majd terítsük szét egyenletesen egy tepsin. Nem szükséges fűszerezni, mivel azt majd a falafel készítésekor úgyis megtesszük.

Süssük a csicserit 200℃-on, körülbelül 20 percig, vagy amíg kívül ropogós, belül pedig csak nagyon enyhén puha nem lesz. Hagyjuk kihűlni teljesen, és használjuk bármilyen falafelreceptben.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Konyhai trükkök, a hét minden napjára:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...