4 étel, amit inkább ne vigyél magaddal a strandra

Sem az ételeknek, sem a szervezetednek nem tesz jót, ha ezeket az ételeket kiviszed a strandra.

A magyar strandolás kultúrája megrekedt valahol a lángos és a hekk között, pedig egyik sem egy könnyű étel, és nem is feltétlenül jó ötlet, ha a nagy melegben extrém mennyiségű zsírt fogyasztunk. Ha nem szeretsz vásárolni a strandon lévő büfékben, és inkább viszel magaddal kajákat, akkor az alábbiakat inkább hagyd otthon.

4 étel, amit inkább ne vigyél magaddal a strandra

Felvágottak

A felvágottaknak jellemzően magas a nátriumtartalmuk, ami azt jelenti, hogy jó sósak – ezért könnyen dehidratálhatnak is, ami a strandon, rekkenő hőségben nem feltétlenül jelent túl jót. Ha szendvicset vinnél, válassz inkább zöldségeset, abból is olyat, amiben magas víztartalmú zöldségek vannak, ilyen lehet az uborka és a paradicsom is.

Ha pedig szeretnél bele valami extrát, akár humusszal is megtömheted, az ugyanis alacsony sótartalmú.

Chips

Ugyanaz a probléma, mint a felvágottaknál, csak még egészségtelenebb kiadásban: a sós chipsek értelemszerűen sósak, amitől könnyen kiszáradhatsz, ha nem figyelsz oda. Ezen kívül nem is túl egészségesek, és bár kis mennyiségben fogyasztva nincs velük probléma, azért a strandra nem érdemes mindig ezzel járni. Nasinak vigyél inkább zöldségeket és gyümölcsöket, vagy valami alacsony sótartalmú mártogatóst.

Rántott ételek

Talán nem meglepő, hogy az olajban sütött, rántott ételek sem tartoznak a legjobb strandkaják közé. Az hagyján, hogy egészségtelenek, és jellemzően sósak, úgyhogy dehidratálnak is, de a fogyasztásuk után lomhává válhatsz, és elálmosodhatsz. Persze ez még nem a világ vége, de strandra általában nem aludni megy az ember, úgyhogy érdemes meggondolni, mennyire szerencsés ilyesmiből teleenni magunkat.

Cukros italok

A sóhoz hasonlóan a magas cukortartalmú ételek és italok is dehidratáló hatást fejtenek ki a szervezetre amiatt, ahogy az feldolgozza őket. Cukorfogyasztás esetén a szervezet több vizet használ fel, hogy megpróbálja megemészteni azt, ami növeli a vizeletürítést is. Ráadásul, ha a cukros italokat választod a víz vagy cukormentes italok helyett, a vércukorszinted is gyorsan megugrik és leesik, így egész nap lomhának érezheted magad.

Epres-mentás jeges zöldtea

Nincs is jobb ellenszere a korán beköszöntő nyári hőségnek, mint egy nagy pohár, jól behűtött ital - ezzel az isteni finom jeges teával pedig ti sem lőhettek mellé. Kóstoljátok meg Ti ...

Forrásunk volt.


Nyáron is figyelj oda az egészségedre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...