Hamarosan olyan eszközökkel ehetünk, melyek só nélkül sóznak

Ezzel megúszhatjuk, hogy túl sok sót vigyünk a szervezetünkbe, így megőrizve az egészségünket.

Bár tény, hogy a elengedhetetlen a konyhánkban, túlzott fogyasztása komoly egészségügyi problémákat okozhat, például magas vérnyomást, szívbetegségeket és szélütést. Úgy tűnik, kutatók, megtalálták a módját, hogyan lehet kikerülni a sót, mégis sósnak érezni az ételt.

Japán kutatók olyan konyhai eszközöket fejlesztettek ki, amelyek elektromosságot használnak helyett. Ezen dolgoznak már évek óta a Meiji Egyetem tudósai és a Kirin Holdings fejlesztői, akik a tervek szerint már jövőre forgalomba is hozzák a különböző evőeszközöket és kanalakat.

Áprilisban már bemutattak egy pár intelligens pálcikát, de most készen állnak, hogy újabb termékeket dobjanak piacra.

Hogyan működik?

Az eszköz nátriumionokat juttat az ételből a felhasználó szájába, hogy fokozott sós érzést keltsen. Az egyetlen probléma ezzel azonban az, hogy az evőpálcikákat a korlátozott felületük miatt a felhasználó alkarján lévő áramforráshoz kell csatlakoztatni. Szerencsére az edényeknél és kanalaknál erre már nincs szükség, így sokkal kényelmesebb.

A különböző eszközök 1,5-szer sósabb ízűvé teheti az ételeket, ami remek hír azok számára, akiknek figyelniük kell a nátriumbevitelre, de sósan szeretik a különböző fogásokat.

Forrásunk volt.


Még több só:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...