Salátákból személy szerint nekem sosem elég. Mindenhogyan szeretem őket: nyers zöldségekből összedobva, sajttal, hús- vagy halfélével, tojással keverve, gyümölcsökkel, fűszerekkel, karakteres ízű olajokkal, fűszeres szószokkal, ecetekkel (egyedül a majonézes öntetes verziók nem a kedvenceim). Különösen szeretem, ha az alkotók között keverednek a hidegen, nyersen fogyasztandó alapanyagok a főtt/párolt/sült alapanyagokkal.
Összegyűjtöttem most 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energia- és 25 g szénhidráttartalmú hideg-meleg salátát. Kiválóak ebédre egy hús- vagy halétel mellé köretként, sőt, vacsorára is önmagukban. Próbáljátok ki őket!
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)
-
1.
Fehérboros gombasaláta melegen
-
2.
Hamis görögsaláta
-
3.
Mediterrán zöldségsaláta
-
4.
Joghurtos sárgarépa-saláta
-
5.
Marinált édeskömény-saláta buggyantott tojással
-
6.
Olívás-gombás karfiolsaláta
-
7.
Szíriai padlizsánsaláta
-
8.
Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal
-
9.
Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal
-
10.
Spenótos gombasaláta