5 dolog, amitől szintet lép a serpenyős sajtos szendvicsed

Két ropogós, aranybarna kenyérszelet, közte pedig hosszúra nyúló, olvadt sajt: egy melegszendvicsnél tényleg nincsen jobb dolog. Ugyan gyorsabban elkészül szendvicssütőben, mégis a serpenyős módszer az, amiben több helyünk van kreatívnak lenni. Lássuk, hogyan!

Süssünk serpenyőben sajtos melegszendvicset! És miért? Nos, mert így sokkal dekadensebb szendvicset hozhatunk létre, megannyi lehetőségünk van arra, hogy szabadon engedjük a fantáziánkat, kreativitásunkat, és mind külsőleg, mind belsőleg felturbózzuk a kenyeret. Ha készen állunk életünk sajtos melegszendvicsére, olvassunk tovább!

5 dolog, amitől szintet lép a serpenyős sajtos szendvicsed

Ne sajnáljuk a vajat!

A megfelelő mennyiségű zsiradék (szigorúan vaj) biztosít több dolgot is a melegszendvics esetében. Ettől pirul meg kellően a kenyér külseje, ettől lesz aranybarna és ropogós. Belül pedig elolvad, és nem hagyja, hogy a szendvics szétessen.

Épp ezért ne spóroljunk vele: kenjünk bőségesen a kenyér belsejébe, majd miután összeállítottuk a szendvicsünket a külsejére is.

Érdemesebb rögtön a kenyérre kenni a vajat, nem pedig a serpenyőbe dobva felolvasztani, mert ez utóbbi módon könnyen megéghet a zsiradék.

Croque monsieur szendvics

Az egyik legjobb sonkás melegszendvics! A mustár csípőssége, a besamel krémessége, a sajt karakteres íze és a sonka zamata tökéletes formációt alkot minden egyes falatban.

Használjunk majonézt a sütéshez is!

Vaj helyett (vagy mellett) kenhetünk majonézt is a kenyérre: mivel ez is zsíros, ugyanolyan hatást érünk el vele sütés közben. Pirult, barna és ropogós külsőt ad neki, nem mellesleg különleges ízt is. Ha szeretjük a majonézt a szendvicsen, mindenképpen próbáljuk ki ezt a módszert – dupla majonéz, dupla élvezet!

Használjunk többféle sajtot!

Ki mondta, hogy a melegszendvicsbe csak egyféle sajt kerülhet? Senki! A sajt esetében nagy igazság, hogy minél többet és többfélét használunk, annál finomabb lesz étel. Pakoljunk a szendvicsünkbe különböző sajtokat, válogassuk őket össze úgy, hogy változatos szendvicset kapjunk mind ízben, mind állagban.

Nemcsak az olyan zsíros, félkemény sajtok működnek jól, mint a trappista vagy a cheddar, hanem lágysajtokat (camembert, brie) vagy karakteresebb penészes sajtokat (kéksajt, gorgonzola) is használhatunk. De frissekkel is kísérletezhetünk, mint a feta, gomolya vagy mozzarella.

Szórjunk sajtot a külsejére!

És ne csak a szendvics belseje élvezze az olvadt sajtmennyországot: adjunk a külsejének is belőle! De hogyan? Mielőtt beletennék a serpenyőbe az összeállított szendvicset, reszeljünk egy kevés sajtot közvetlenül a forró edénybe. Helyezzük rá a kenyeret, és süssük meg a szokásos módon.

Utána vegyük ki, és ismételjük meg a reszelt sajtos eljárást a szendvics másik oldalával is. Így a külsején izgalmas és látványos sajtkéreg kerül rá, ami istenien roppan a fogunk alatt.

Ne hagyjuk kihűlni!

És egy utolsó nagyon fontos apróság (ami mégis sokat számít a melegszendvics élvezeti értékében): fogyasszuk el azonnal! Ilyenkor a legolvadtabb a sajt, ilyenkor a legropogósabb a kenyér, szóval ne várjunk, bár őszintén, nem is fogunk tudni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai technikák, amiktől finomabb az étel és szebb az élet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...