Süssünk serpenyőben sajtos melegszendvicset! És miért? Nos, mert így sokkal dekadensebb szendvicset hozhatunk létre, megannyi lehetőségünk van arra, hogy szabadon engedjük a fantáziánkat, kreativitásunkat, és mind külsőleg, mind belsőleg felturbózzuk a kenyeret. Ha készen állunk életünk sajtos melegszendvicsére, olvassunk tovább!
Ne sajnáljuk a vajat!
A megfelelő mennyiségű zsiradék (szigorúan vaj) biztosít több dolgot is a melegszendvics esetében. Ettől pirul meg kellően a kenyér külseje, ettől lesz aranybarna és ropogós. Belül pedig elolvad, és nem hagyja, hogy a szendvics szétessen.
Épp ezért ne spóroljunk vele: kenjünk bőségesen a kenyér belsejébe, majd miután összeállítottuk a szendvicsünket a külsejére is.
Érdemesebb rögtön a kenyérre kenni a vajat, nem pedig a serpenyőbe dobva felolvasztani, mert ez utóbbi módon könnyen megéghet a zsiradék.
Használjunk majonézt a sütéshez is!
Vaj helyett (vagy mellett) kenhetünk majonézt is a kenyérre: mivel ez is zsíros, ugyanolyan hatást érünk el vele sütés közben. Pirult, barna és ropogós külsőt ad neki, nem mellesleg különleges ízt is. Ha szeretjük a majonézt a szendvicsen, mindenképpen próbáljuk ki ezt a módszert – dupla majonéz, dupla élvezet!
Használjunk többféle sajtot!
Ki mondta, hogy a melegszendvicsbe csak egyféle sajt kerülhet? Senki! A sajt esetében nagy igazság, hogy minél többet és többfélét használunk, annál finomabb lesz étel. Pakoljunk a szendvicsünkbe különböző sajtokat, válogassuk őket össze úgy, hogy változatos szendvicset kapjunk mind ízben, mind állagban.
Nemcsak az olyan zsíros, félkemény sajtok működnek jól, mint a trappista vagy a cheddar, hanem lágysajtokat (camembert, brie) vagy karakteresebb penészes sajtokat (kéksajt, gorgonzola) is használhatunk. De frissekkel is kísérletezhetünk, mint a feta, gomolya vagy mozzarella.
Szórjunk sajtot a külsejére!
És ne csak a szendvics belseje élvezze az olvadt sajtmennyországot: adjunk a külsejének is belőle! De hogyan? Mielőtt beletennék a serpenyőbe az összeállított szendvicset, reszeljünk egy kevés sajtot közvetlenül a forró edénybe. Helyezzük rá a kenyeret, és süssük meg a szokásos módon.
Utána vegyük ki, és ismételjük meg a reszelt sajtos eljárást a szendvics másik oldalával is. Így a külsején izgalmas és látványos sajtkéreg kerül rá, ami istenien roppan a fogunk alatt.
Ne hagyjuk kihűlni!
És egy utolsó nagyon fontos apróság (ami mégis sokat számít a melegszendvics élvezeti értékében): fogyasszuk el azonnal! Ilyenkor a legolvadtabb a sajt, ilyenkor a legropogósabb a kenyér, szóval ne várjunk, bár őszintén, nem is fogunk tudni.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Konyhai technikák, amiktől finomabb az étel és szebb az élet: