9 sajttal töltött/besütött/megszórt húsétel, amitől olvad a szív

A sajtos hús két olyan dolgot ötvöz, amire ritkán tudunk nemet mondani: szaftos-omlós csirkét, sertést, pulykát és a legízesebb, kilométeresre nyúló trappistákat, goudákat, ementálikat...és még sorolhatnánk.

Amikor egy tökéletesen elkészített sajtos hús kerül a tányérunkra, nem tudunk máshogy tenni, azonnal leutánozzuk az elénk tálalt fogást: a szívünk a sajthoz hasonlóan megolvad, olyan puhává válik, mint a szaftosra sült szeletek. Tényleg ilyen hatással van egy igazán finom sajtos hús a testre/lélekre – aki nem hiszi, készítse el az alábbi receptek egyikét!

  1. 1.

    A kedvenc milánói sertésbordánk

  2. 2.

    Snidlinges mátrai borzaska

  3. 3.

    Sajtos-csirkés karfiol

  4. 4.

    Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve

  5. 5.

    Gyors spenótos csirkemell rengeteg sajttal

  6. 6.

    Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke

  7. 7.

    Békebeli mustáros szelet

  8. 8.

    Sajttal és sonkával töltött, spenótos marhahústekercs

  9. 9.

    Egyszerű Hawaii csirkemell

Még több sajtos hús receptje vár rád itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk