9 retró desszert, ami a tejföltől lesz krémesen lágy és puha

Rákóczi-túrós vagy éppen túrós zsemle esetleg házi krémes vagy egy habcsókszelet? Ezek a mennyei retró sütemények egy kis tejföllel megspékelve lesznek az igaziak!

Retró sütemények tejföllel, jól hangzik, igaz? Számos klasszikusunk selymesebb, lágyabb és kicsit fanyarabban édes, köszönhetően némi tejfölnek. Vegyük őket sorra, és mentegessük le a recepteket, hogy finomabbnál finomabb retró sütemények kerüljenek az asztalra, tejfölösen:

  1. 1.

    Habkönnyű túrógombóc

  2. 2.

    Fűszeres almás béles tejfölös tésztával

  3. 3.

    Meggyes reszelt túrós

  4. 4.

    Hamis krémes

  5. 5.

    Lekváros-túrós töltött zsömle

  6. 6.

    Fejedelmi Rákóczi-túrós

  7. 7.

    Mimóza szelet Kartharosz konyhájából

  8. 8.

    Diós habcsókszelet

  9. 9.

    Ilonka mama túrós sütije

Még több retro sütemény vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...