Ettől a régimódi technikától lesz igazán szaftos a brownie belseje

Amikor brownie-ról van szó, két tábor létezik: vannak azok, akik a szárazabb, csokitorta állagot szeretik, míg mások a jó szaftos belsőre esküsznek. Ha te ez utóbbiak közé tartozol, ez a praktika neked szól!

Mindenki imádja a brownie-t. Számos trükk létezik arra, hogy miként lehet igazán szaftos, belül szinte folyós brownie-t készíteni: a liszt és zsiradék arányával lehet trükközni, kakaópor helyett olvasztott csokoládét használni, hogy csak néhányat említsünk. Van azonban egy technika, aminek semmi köze az alapanyagokhoz és azok arányához, mégis segít, hogy elérd a vágyott állagot, a belül szaftos brownie-t.

Ezt a régimódi sütési technikát rappingnek hívják. Nem, nem kell rappelned a brownie-nak, ennek semmi köze a zenéhez.

A metódus lényege, hogy sütés közben fel kell emelni a tepsit, majd visszaejteni a sütőrácsra, mivel ezáltal a légbuborékok távoznak a tésztából.

Brownie

Sok brownie receptet kipróbáltam már, de Julia Child receptje az egyik legjobb. Kívül ropogós, belül szaftos, és jó csokis. Annyit változtattam csak rajta, hogy fele annyi cukrot tettem ...

Levendulás Blondie

Nagyon szeretem a fehér csoki és levendula ízét együttesen, így gondoltam, belevarázsolom őket egy közös sütibe. Az alaprecept Donna Hay szakácskönyvéből származik, ezt variáltam ...

A süteményeknél és muffinoknál nyilván nem szabad ezt alkalmazni, hiszen akkor elveszítenék a volumenjüket, de a brownie-val csodákat művel.

Ina Garten Outrageous Brownies receptjében azt tanácsolja, hogy 20 perc után érdemes elvégezni a műveletet. A trükk, hogy fel kell emelni a tepsit nagyjából öt centire, majd visszaejteni a sütőrácsra. Nem kell ütögetni vagy dobálni, csak egy könnyű kis koccanásra van szükség a légbuborékok megszüntetéséhez. Az időtől függetlenül is, akkor a legideálisabb ezt megcsinálni, amikor félig már megsült a brownie. Mindössze ennyi kell a szaftos, jó ragacsos brownie-hoz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...