Ettől a régimódi technikától lesz igazán szaftos a brownie belseje

Amikor brownie-ról van szó, két tábor létezik: vannak azok, akik a szárazabb, csokitorta állagot szeretik, míg mások a jó szaftos belsőre esküsznek. Ha te ez utóbbiak közé tartozol, ez a praktika neked szól!

Mindenki imádja a brownie-t. Számos trükk létezik arra, hogy miként lehet igazán szaftos, belül szinte folyós brownie-t készíteni: a liszt és zsiradék arányával lehet trükközni, kakaópor helyett olvasztott csokoládét használni, hogy csak néhányat említsünk. Van azonban egy technika, aminek semmi köze az alapanyagokhoz és azok arányához, mégis segít, hogy elérd a vágyott állagot, a belül szaftos brownie-t.

Ezt a régimódi sütési technikát rappingnek hívják. Nem, nem kell rappelned a brownie-nak, ennek semmi köze a zenéhez.

A metódus lényege, hogy sütés közben fel kell emelni a tepsit, majd visszaejteni a sütőrácsra, mivel ezáltal a légbuborékok távoznak a tésztából.

A süteményeknél és muffinoknál nyilván nem szabad ezt alkalmazni, hiszen akkor elveszítenék a volumenjüket, de a brownie-val csodákat művel.

Ina Garten Outrageous Brownies receptjében azt tanácsolja, hogy 20 perc után érdemes elvégezni a műveletet. A trükk, hogy fel kell emelni a tepsit nagyjából öt centire, majd visszaejteni a sütőrácsra. Nem kell ütögetni vagy dobálni, csak egy könnyű kis koccanásra van szükség a légbuborékok megszüntetéséhez. Az időtől függetlenül is, akkor a legideálisabb ezt megcsinálni, amikor félig már megsült a brownie. Mindössze ennyi kell a szaftos, jó ragacsos brownie-hoz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk