Így tedd izgalmasabbá a megunt reggeli ételeket

Sokszor hallhatjuk, hogy a reggelit érdemes rutinná tenni, azonban a rutin lehet egy unalmas dolog is: alant olyan receptek következnek, amelyekkel néhanapján áttörhetjük az unalom falait – reggeli ételek, ahogy (talán) még nem kóstoltuk őket!

Abszolút nem közhely, hogy a reggeli megalapozza az egész napunkat – minden, amit felkelés után, de még a feladataink elvégzése előtt (t)eszünk, hatással lesz a kedvünkre, a hangulatunkra, a szervezetünk működésére, az energiaszintünkre. És mivel a nap első étkezése ennyire fontos, sokan olyan reggeli ételeket választunk, amelyek megbízhatóak, bármikor bevethetőek, ésatöbbi. Ezzel természetesen semmi baj nincsen, azonban akadnak az ember életében olyan pillanatok, amikor ráeszmél, hogy az elmúlt másfél év minden napját ugyanazzal a reggelivel kezdte…és ilyenkor jogosan felmerülhet az illetőben a kérdés: „vajon van ezen túl is élet?”.

Rövidre fogva tehát: ha neadjisten ráuntunk a reggeli ételeinkre, fogadjuk meg a cikk most következő tanácsait, amelyekkel izgalmas, mégis megbízható és lendületet adó étkezéseket hozhatunk létre. Jut is, marad is.

Így tedd izgalmasabbá a megunt reggeli ételeket

Zabkása helyett

A gabonából főzött krémes reggeli biztos sokunknál megfordul az asztalon – laktató, rengeteg energiát ad, és nagyon sokszínűen alakítható. Ugyan általában gyümölcsökkel vagy lekvárral fogyasztjuk, érdemes neki adni egy esélyt sósan is.

A sós zabkását készítsük vízzel vagy alaplével, majd tálaljuk tükörtojással, friss vagy savanyított zöldségekkel, sonkával, sajttal.

Csípős zabkása

Ha esetleg már unjuk az édes zabkását... A víz felét én sonkalével helyettesítettem, ezért nem sóztam.

Granola helyett

Ha rajongunk a magvakból és aszalványokból összekavart házi müzliért, de az utóbbi időben kissé ráuntunk, ne csüggedjünk, itt jön a megoldás. Mégpedig a granolapor képében! Ehhez csupán egy nagy tepsin meg kell pirítanunk a zabpelyhet és a magvakat, majd, miután kihűlt, egy aprítógépben le kell darálnunk az aszalványokkal együtt.

Egy szemcsés, nedveshomok-állagú port fogunk kapni, ami ugyanúgy tartalmazza a granola minden szeretett elemét, azonban felhasználható zabkásaként, banánpalacsintaként is.

Joghurt helyett

Amennyiben a reggelink általában valamilyen joghurtalapú fogás, mindenképpen kóstoljuk meg a törökök cilbir névre hallgató ételét. Ez fokhagymás joghurtból, paprikás olajból és egy istenien lágy, buggyantott tojásból áll össze. Bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ropogós kenyérrel tunkolva a legfinomabb.

Rántotta helyett

Talán a tojásos ételeknek jut a legtöbb rivaldafény a reggelizés porondján, nem csoda hát, ha egyik nap arra ébredünk, hogy beleuntunk mondjuk, a rántottába. Ha egy hasonlóan tojásos, hasonlóan laktató, de ezerszer sokszínűbb receptre van szükségünk, essen a választásunk a tojáskrémre/tojássalátára.

Ezt ugyanis tehetjük szendvicsbe, tortillába, fogyaszthatjuk zöldségekkel, pirítóssal mártogatva, és magát az alapot is úgy alakíthatjuk, ahogy kedvünk tartja.

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...

Smoothie helyett

Manapság divatos különböző színes turmixokat inni reggelire, és míg a friss zöldség- és gyümölcslevek valóban kiváló választásnak bizonyulnak, ha útközben, gyorsan kell valamit elfogyasztanunk, más módot is választhatunk a zsenge alapanyagok „bevitelére”.

Készítsünk gyümölcssalsát, ami tulajdonképpen egy apró darabkákra vágott gyümölcssaláta. Szezonálisan alakíthatjuk ahhoz, ami éppen kapható, sőt, kiváló maradékmentő is lehet. Magában, esetleg vajas pirítóssal vagy tortillával fogyaszthatjuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a szokatlan, de isteni ötleteket is próbáld kis:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...