Így tedd izgalmasabbá a megunt reggeli ételeket

Sokszor hallhatjuk, hogy a reggelit érdemes rutinná tenni, azonban a rutin lehet egy unalmas dolog is: alant olyan receptek következnek, amelyekkel néhanapján áttörhetjük az unalom falait – reggeli ételek, ahogy (talán) még nem kóstoltuk őket!

Abszolút nem közhely, hogy a reggeli megalapozza az egész napunkat – minden, amit felkelés után, de még a feladataink elvégzése előtt (t)eszünk, hatással lesz a kedvünkre, a hangulatunkra, a szervezetünk működésére, az energiaszintünkre. És mivel a nap első étkezése ennyire fontos, sokan olyan reggeli ételeket választunk, amelyek megbízhatóak, bármikor bevethetőek, ésatöbbi. Ezzel természetesen semmi baj nincsen, azonban akadnak az ember életében olyan pillanatok, amikor ráeszmél, hogy az elmúlt másfél év minden napját ugyanazzal a reggelivel kezdte…és ilyenkor jogosan felmerülhet az illetőben a kérdés: „vajon van ezen túl is élet?”.

Rövidre fogva tehát: ha neadjisten ráuntunk a reggeli ételeinkre, fogadjuk meg a cikk most következő tanácsait, amelyekkel izgalmas, mégis megbízható és lendületet adó étkezéseket hozhatunk létre. Jut is, marad is.

Így tedd izgalmasabbá a megunt reggeli ételeket

Zabkása helyett

A gabonából főzött krémes reggeli biztos sokunknál megfordul az asztalon – laktató, rengeteg energiát ad, és nagyon sokszínűen alakítható. Ugyan általában gyümölcsökkel vagy lekvárral fogyasztjuk, érdemes neki adni egy esélyt sósan is.

A sós zabkását készítsük vízzel vagy alaplével, majd tálaljuk tükörtojással, friss vagy savanyított zöldségekkel, sonkával, sajttal.

Granola helyett

Ha rajongunk a magvakból és aszalványokból összekavart házi müzliért, de az utóbbi időben kissé ráuntunk, ne csüggedjünk, itt jön a megoldás. Mégpedig a granolapor képében! Ehhez csupán egy nagy tepsin meg kell pirítanunk a zabpelyhet és a magvakat, majd, miután kihűlt, egy aprítógépben le kell darálnunk az aszalványokkal együtt.

Egy szemcsés, nedveshomok-állagú port fogunk kapni, ami ugyanúgy tartalmazza a granola minden szeretett elemét, azonban felhasználható zabkásaként, banánpalacsintaként is.

Joghurt helyett

Amennyiben a reggelink általában valamilyen joghurtalapú fogás, mindenképpen kóstoljuk meg a törökök cilbir névre hallgató ételét. Ez fokhagymás joghurtból, paprikás olajból és egy istenien lágy, buggyantott tojásból áll össze. Bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ropogós kenyérrel tunkolva a legfinomabb.

Rántotta helyett

Talán a tojásos ételeknek jut a legtöbb rivaldafény a reggelizés porondján, nem csoda hát, ha egyik nap arra ébredünk, hogy beleuntunk mondjuk, a rántottába. Ha egy hasonlóan tojásos, hasonlóan laktató, de ezerszer sokszínűbb receptre van szükségünk, essen a választásunk a tojáskrémre/tojássalátára.

Ezt ugyanis tehetjük szendvicsbe, tortillába, fogyaszthatjuk zöldségekkel, pirítóssal mártogatva, és magát az alapot is úgy alakíthatjuk, ahogy kedvünk tartja.

Smoothie helyett

Manapság divatos különböző színes turmixokat inni reggelire, és míg a friss zöldség- és gyümölcslevek valóban kiváló választásnak bizonyulnak, ha útközben, gyorsan kell valamit elfogyasztanunk, más módot is választhatunk a zsenge alapanyagok „bevitelére”.

Készítsünk gyümölcssalsát, ami tulajdonképpen egy apró darabkákra vágott gyümölcssaláta. Szezonálisan alakíthatjuk ahhoz, ami éppen kapható, sőt, kiváló maradékmentő is lehet. Magában, esetleg vajas pirítóssal vagy tortillával fogyaszthatjuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a szokatlan, de isteni ötleteket is próbáld kis:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...