Ezzel a 4 módszerrel biztonságosan újramelegítheted a rántottát

A rántotta jellemzően nem az az étel, amit annyira szeretünk felmelegíteni, de lehetnek olyan helyzetek, amikor szükség lehet ilyesmire.

Bár a rántotta az egyik legegyszerűbb étel, amit tojásból készíthetünk, egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan melegítjük újra. Leginkább attól függ ugyanis a dolog, hogy mit tettünk abba a rántottába a tojáson kívül.

Ezzel a 4 módszerrel biztonságosan újramelegítheted a rántottát

A legfontosabb szabály talán az, hogy ne tárold túl sokáig a rántottát a hűtőben – a „szavatossági ideje” jellemzően nem több, mint 1-2 nap, ezután már semmilyen formában nem érdemes elfogyasztani. 

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Ha a tűzhelyen melegítenél

Ha gyorsan akarsz végezni a melegítéssel, talán nem ez a legjobb megoldás, ugyanis kicsit időigényes serpenyőben új életet lehelni a tojásba. Ha mégis erre vállalkoznál, egy kis olajjal ágyazz meg neki, és közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve melegíts, úgy, hogy a tojás minden része megfelelően meleg legyen.

Ha esetleg folyadék szivárog a rántottából, azt minden esetben öntsd le, és ne fogyaszd el! Ezt már ne hűtsd vissza újra.

Ha a mikróban próbálkozol

Talán a mikrohullámú sütő a legjobb megoldás, ha rántottát melegítenél újra, csak arra figyelj, hogy mindig fedd le valamivel az ételt, hogy megmaradjon benne a megfelelő mennyiségű nedvesség! Itt is hasonló a szabály: mindenféle folyadéktól meg kell szabadulni, és rendszeresen kevergetni, hogy mindenhol ugyanannyira felmelegedjen az étel.

A sütőben is lehet

Akár húsz percig is tarthat, amíg a sütőben újramelegíted a rántottát, de ha ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz, abszolút megoldható a probléma. Egy serpenyőre vagy hasonló eszközre lesz szükséged, amiben vékonyan elteríted a rántottát, majd alufóliával lefeded. Az utóbbinak ezúttal az a szerepe, hogy ne engedje ki a nedvességet a tojásból. Nincs is rosszabb, mint egy teljesen száraz, újramelegített rántotta.

Még akár az air fryer is segíthet

Bár nem teljesen tiszta, miért fordulna valaki az air fryerhez ilyen esetben, de ebben is újramelegítheted a rántottádat, ha szeretnéd. 150 Celsius-foknál ne vedd magasabbra a hőmérsékletet, és nagyjából 2 percig süsd újra a tojást. Ha ezután nem elég meleg, még fél perces időintervallumokra visszateheted, de vigyázz, hogy ne süsd túl így másodszorra, mert könnyen kiszáradhat.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tippet leshetsz el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...