Ettől az egy hozzávalótól tökéletes lesz a rántottád

A tökéletes rántottát elkészíteni nem nagy ördöngösség, de mindig lehet még jobb. Most egy séf árulta el, mit kell belekeverni a tojásba, hogy biztosan hibátlan és krémes legyen a reggelid.

Ha reggeliről van szó, a tojás az egyik legjobb alternatíva, hiszen fehérjében gazdag tápanyagokat tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, és rengeteg vitamin található benne. Szeléntartalmának köszönhetően fokozza az immunrendszered helyes működését, megtalálható benne a B2-vitamin, ami energikusabbá tesz, illetve az egyik leggazdagabb természetes D-vitaminforrás.

Szóval tényleg érdemes gyakran fogyasztani...na de hogyan kell elkészíteni a tökéletes rántottát? Most kiderül! 

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Omlett gazdagon

Mint egyébként, általában minden vasárnap, megint tojás és minden más, amit a hűtőben találtam, és úgy gondoltam, "szeretik egymást"! Ami az állandóságban a változatosságot hozta, ...

Mángoldos-pritaminos omlett

A mángold idén először vendégeskedik a kertben. Már türelmetlenül vártam, hogy végre elérje azt a fejlettségi állapotát, hogy valamilyen finomságban végezze. Ez az egyszerű omlett ...

Sokan azt gondolják, hogy a jó rántottához csupán minőségi tojás, fűszerek és egy kiváló serpenyő kell. Pedig a The New York Times írója és bestseller szakácskönyvszerzője, J. Kenji López-Alt szerint, ha igazán finom rántottát szeretnél készíteni, akkor szükséged lesz egy titkos hozzávalóra: a keményítőre! Szerinte azért jó egy kevéske kukoricakeményítőt hozzáadni, mert ettől sokkal selymesebb és krémesebb lesz a tojás.

J. Kenji López-Alt négy tojáshoz 2 csapott teáskanál keményítőt kever.

Hogy csináld?

Először a keményítőt 1,5 evőkanál vízzel keverd össze, ameddig állagban egy tejszínhez hasonló folyadékot nem kapsz. Ezek után keverj 2 evőkanál vajat, 4 tojást és egy csipetnyi sót a keményítős keverékbe, majd egy meleg serpenyőben süsd olyan állagúra, amilyet szeretnél!

Parmezános omlett

A változatosság kedvéért így is fel lehet dolgozni 4 db tojást. Erre törekedvén született ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető variáns. Hidegen is finom, előételnek, party ...

Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett

A blogom olvasói egy FB-os szavazáson ezt a receptet kérték. Így hát veletek is megosztom. Vasárnaponként általában valamilyen brunch vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető ...

Mindent-bele rántotta

Iskolai szünetekben, hétvégeken és ha időmből futja, meleg reggelit készítek a gyerekeknek. Ezt a verziót úgy kísérleteztem ki, hogy minél kiadósabb legyen és mindenki örömét lelje ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több trükk, amivel finomabbak lesznek a fogásaid:

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...