Ha reggeliről van szó, a tojás az egyik legjobb alternatíva, hiszen fehérjében gazdag tápanyagokat tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, és rengeteg vitamin található benne. Szeléntartalmának köszönhetően fokozza az immunrendszered helyes működését, megtalálható benne a B2-vitamin, ami energikusabbá tesz, illetve az egyik leggazdagabb természetes D-vitaminforrás.
Szóval tényleg érdemes gyakran fogyasztani...na de hogyan kell elkészíteni a tökéletes rántottát? Most kiderül!
Sokan azt gondolják, hogy a jó rántottához csupán minőségi tojás, fűszerek és egy kiváló serpenyő kell. Pedig a The New York Times írója és bestseller szakácskönyvszerzője, J. Kenji López-Alt szerint, ha igazán finom rántottát szeretnél készíteni, akkor szükséged lesz egy titkos hozzávalóra: a keményítőre! Szerinte azért jó egy kevéske kukoricakeményítőt hozzáadni, mert ettől sokkal selymesebb és krémesebb lesz a tojás.
J. Kenji López-Alt négy tojáshoz 2 csapott teáskanál keményítőt kever.
Hogy csináld?
Először a keményítőt 1,5 evőkanál vízzel keverd össze, ameddig állagban egy tejszínhez hasonló folyadékot nem kapsz. Ezek után keverj 2 evőkanál vajat, 4 tojást és egy csipetnyi sót a keményítős keverékbe, majd egy meleg serpenyőben süsd olyan állagúra, amilyet szeretnél!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több trükk, amivel finomabbak lesznek a fogásaid: