Ettől az egy hozzávalótól tökéletes lesz a rántottád

A tökéletes rántottát elkészíteni nem nagy ördöngösség, de mindig lehet még jobb. Most egy séf árulta el, mit kell belekeverni a tojásba, hogy biztosan hibátlan és krémes legyen a reggelid.

Ha reggeliről van szó, a tojás az egyik legjobb alternatíva, hiszen fehérjében gazdag tápanyagokat tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, és rengeteg vitamin található benne. Szeléntartalmának köszönhetően fokozza az immunrendszered helyes működését, megtalálható benne a B2-vitamin, ami energikusabbá tesz, illetve az egyik leggazdagabb természetes D-vitaminforrás.

Szóval tényleg érdemes gyakran fogyasztani...na de hogyan kell elkészíteni a tökéletes rántottát? Most kiderül! 

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Omlett gazdagon

Mint egyébként, általában minden vasárnap, megint tojás és minden más, amit a hűtőben találtam, és úgy gondoltam, "szeretik egymást"! Ami az állandóságban a változatosságot hozta, ...

Mángoldos-pritaminos omlett

A mángold idén először vendégeskedik a kertben. Már türelmetlenül vártam, hogy végre elérje azt a fejlettségi állapotát, hogy valamilyen finomságban végezze. Ez az egyszerű omlett ...

Sokan azt gondolják, hogy a jó rántottához csupán minőségi tojás, fűszerek és egy kiváló serpenyő kell. Pedig a The New York Times írója és bestseller szakácskönyvszerzője, J. Kenji López-Alt szerint, ha igazán finom rántottát szeretnél készíteni, akkor szükséged lesz egy titkos hozzávalóra: a keményítőre! Szerinte azért jó egy kevéske kukoricakeményítőt hozzáadni, mert ettől sokkal selymesebb és krémesebb lesz a tojás.

J. Kenji López-Alt négy tojáshoz 2 csapott teáskanál keményítőt kever.

Hogy csináld?

Először a keményítőt 1,5 evőkanál vízzel keverd össze, ameddig állagban egy tejszínhez hasonló folyadékot nem kapsz. Ezek után keverj 2 evőkanál vajat, 4 tojást és egy csipetnyi sót a keményítős keverékbe, majd egy meleg serpenyőben süsd olyan állagúra, amilyet szeretnél!

Parmezános omlett

A változatosság kedvéért így is fel lehet dolgozni 4 db tojást. Erre törekedvén született ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető variáns. Hidegen is finom, előételnek, party ...

Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett

A blogom olvasói egy FB-os szavazáson ezt a receptet kérték. Így hát veletek is megosztom. Vasárnaponként általában valamilyen brunch vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető ...

Mindent-bele rántotta

Iskolai szünetekben, hétvégeken és ha időmből futja, meleg reggelit készítek a gyerekeknek. Ezt a verziót úgy kísérleteztem ki, hogy minél kiadósabb legyen és mindenki örömét lelje ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több trükk, amivel finomabbak lesznek a fogásaid:

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...