Spórolj időt: készítsd a rántottád mikróban

A rántotta klasszikus reggeli, laktató és egészséges, no és szuper könnyű elkészíteni. Mit szólnál, ha azt mondanánk, van egy még egyszerűbb módja azonban annak, hogy rántottád legyen. Mutatjuk!

A tükörtojás mellett a rántotta az egyik legnépszerűbb tojásreggeli, de gondolkoztál már azon a tűzhely mellett állva, hogy vajon van-e egyszerűbb módja az elkészítésének, mint a hagyományos serpenyőt igénylő változat. Nos, a válasz igen! A mikró számtalan dologra jó, többek között tojásételeket is tudsz benne készíteni. Rántottát készíteni mikróban pedig egyenesen pofonegyszerű.

Spórolj időt: készítsd a rántottád mikróban

Törd fel a tojásokat egy hőálló tálba és, sózd, borsozd őket tetszésed szerint. Alapvetően két tojásnak elegendőnek kell lennie, de ha nagyon éhes vagy, esetleg több emberre készíted az ételt, akkor mehet bele ennél több is.

Egy kicsit verd fel a tojásokat egy villával, majd 30 másodpercre tedd a tálat a mikróba, majd újra kevergesd át őket a villával.

Ha több időre van szüksége a tojásoknak, akkor tedd be őket további 10 másodpercre, és ismételd ezt addig, amíg olyan állagú lesz a rántotta, ahogy szereted.

Arra azonban figyelj, hogy a tojások még tovább fognak sülni azután, hogy kivetted őket a mikróból a visszamaradó hő miatt. Egy finom, ropogós pirítós mellé tökéletes!

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...