Spórolj időt: készítsd a rántottád mikróban

A rántotta klasszikus reggeli, laktató és egészséges, no és szuper könnyű elkészíteni. Mit szólnál, ha azt mondanánk, van egy még egyszerűbb módja azonban annak, hogy rántottád legyen. Mutatjuk!

A tükörtojás mellett a rántotta az egyik legnépszerűbb tojásreggeli, de gondolkoztál már azon a tűzhely mellett állva, hogy vajon van-e egyszerűbb módja az elkészítésének, mint a hagyományos serpenyőt igénylő változat. Nos, a válasz igen! A mikró számtalan dologra jó, többek között tojásételeket is tudsz benne készíteni. Rántottát készíteni mikróban pedig egyenesen pofonegyszerű.

Spórolj időt: készítsd a rántottád mikróban

Törd fel a tojásokat egy hőálló tálba és, sózd, borsozd őket tetszésed szerint. Alapvetően két tojásnak elegendőnek kell lennie, de ha nagyon éhes vagy, esetleg több emberre készíted az ételt, akkor mehet bele ennél több is.

Egy kicsit verd fel a tojásokat egy villával, majd 30 másodpercre tedd a tálat a mikróba, majd újra kevergesd át őket a villával.

Ha több időre van szüksége a tojásoknak, akkor tedd be őket további 10 másodpercre, és ismételd ezt addig, amíg olyan állagú lesz a rántotta, ahogy szereted.

Arra azonban figyelj, hogy a tojások még tovább fognak sülni azután, hogy kivetted őket a mikróból a visszamaradó hő miatt. Egy finom, ropogós pirítós mellé tökéletes!

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...