A tükörtojás mellett a rántotta az egyik legnépszerűbb tojásreggeli, de gondolkoztál már azon a tűzhely mellett állva, hogy vajon van-e egyszerűbb módja az elkészítésének, mint a hagyományos serpenyőt igénylő változat. Nos, a válasz igen! A mikró számtalan dologra jó, többek között tojásételeket is tudsz benne készíteni. Rántottát készíteni mikróban pedig egyenesen pofonegyszerű.
Törd fel a tojásokat egy hőálló tálba és, sózd, borsozd őket tetszésed szerint. Alapvetően két tojásnak elegendőnek kell lennie, de ha nagyon éhes vagy, esetleg több emberre készíted az ételt, akkor mehet bele ennél több is.
Egy kicsit verd fel a tojásokat egy villával, majd 30 másodpercre tedd a tálat a mikróba, majd újra kevergesd át őket a villával.
Ha több időre van szüksége a tojásoknak, akkor tedd be őket további 10 másodpercre, és ismételd ezt addig, amíg olyan állagú lesz a rántotta, ahogy szereted.
Arra azonban figyelj, hogy a tojások még tovább fognak sülni azután, hogy kivetted őket a mikróból a visszamaradó hő miatt. Egy finom, ropogós pirítós mellé tökéletes!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További konyhai trükkös cikkeket itt találsz: