Meglepő, de a tojáshéjat késélezésre is használhatod – mutatjuk, hogyan!

Az üres tojáshéj felhasználásának többféle módja is létezik, de erre még mi sem gondoltunk: akár az aprító késeit is megélezheted velük!

Ha rántottát, tükörtojást készítesz, esetleg valamilyen sütihez ütsz fel néhány tojást, ne dobd azonnal a kukába vagy a komposztba a felesleges tojáshéjat! Amellett, hogy a tojáshéjat akár a növények földjébe is beleteheted, mivel tápanyagokban gazdag, egy nagyon praktikus feladatra is befoghatod. Ráadásul közeledik a húsvét, úgyhogy valószínűleg a megszokottnál is több tojáshéj termelődik majd a konyhában, így épp kapóra jön ez a trükk.

Mi is meglepődtünk, hogy mire használhatod a tojáshéjat

A kések időközönként élezésre szorulnak, ez valószínűleg nem nagy meglepetés. Azonban mikor élezted meg utoljára az aprítód, turmixod késeit? Bizony-bizony, ezek ugyanúgy tompává válhatnak a sok munkától, mint a hagyományos kések. Itt jön be a képbe a tojáshéj.

Egyszerűen fogd a megmaradt tojáshéjakat, és tedd őket a fagyasztóba egy zárható zacskóban. (így nem kell elmosnod sem őket, és biztosan nem történik semmi nem kívánatos a héjon maradt természetes anyagokkal).

Így élezd az aprítód késeit

Amikor úgy érzed, hogy az aprítód kései veszítettek erejükből, akkor vedd elő a tojáshéjakat, egy nagy marékkal tegyél belőlük az aprítóba, majd töltsd fel annyi vízzel, hogy az ellepje őket, és indítsd be a gépet. Addig menjen ez, amíg a tojáshéjakból csak por marad. Utána azonban óvatosan öntsd a lefolyóba a vizet, mert a tojáshéj esetleg eltömítheti azt, a legjobb, ha komposztálni tudod, esetleg a virágföldhöz adod a keletkezett masszát. Végül mosogasd el az aprítót szappannal, és már használhatod is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...