Íme a szárzeller legpraktikusabb tárolási módja, hogy ne fonnyadjon meg idő előtt

A szárzellerrel csak az a gond, hogy általában nagyobb kiszerelésben jutunk hozzá, mint amennyire szükségünk lenne belőle egyszerre. Így tárolva őrizheted meg legtovább a frissességét!

Tegye fel a kezét, aki ugyanabban a műanyag zacskóban tárolja a szárzellert vagy halványító zellert, amelyben a boltok polcairól levette vagy épp a piacról frissen vásárolva, úgy ahogy van, teszi be a spájzba vagy a hűtőbe. A szárzeller tárolásának legjobb módja, melyre a szakemberek fényt derítettek lehet, hogy sokaknak meglepetést okoz majd.

A szárzeller sajnos hamar veszít frissességéből, ám ha megfelelően tároljuk, sokáig élvezhetjük hatásait

A legjobb eredmény elérése érdekében a halványító zellert ugyanis az alján (tehát nem a leveles, felső, szerte ágazó száraknál) szorosan át kell tekerni egy nagy darab alumíniumalufóliával, és aztán teljesen szokásos módon, a hűtőszekrény fiókos rekeszében ajánlott tárolni. Amit nyerünk: két-négy hét makulátlan frissesség a rengeteg jótékony hatással bíró alapanyag részéről.

A trükk azért is kifejezetten hasznos, mert biztos sokan találták már magukat abban a helyzetben, hogy mindössze pár szárra volt szükségük a zellerkötegből a készülő mártogatóshoz vagy éppen a turmixba, esetleg a rántotta mellé, de sajnos a többit nem tudták pár napon belül felhasználni. Márpedig a műanyagzacskó (a nedvesedés, és a zellerben lévő etilén távozása meggyorsítja a fonnyadást) vagy a pőrén tartás eredményeként hamar megszivacsosodó, és ízében sem kellemes szárzellereket kapunk.

Kínai ropogós zellersaláta

Nálam mindig az van a zellerszárral, hogy megveszem, mert valamibe kell, viszont csak egy-két szárat használok belőle, a többi pedig megmaradt, és nem tudom, mit kezdjek vele. Most már ...

Az alufólia viszont meggátolja az etilén természetes távozását a növényből, amely annak ropogósságáért is felel. A trükk lényege azonban az, hogy az alumíniumfóliát elég szorosan tekerjük a szárzeller aljára, oda, ahonnan kinőnek a szárak, hogy rengeteg nedvesség ne kerüljön ki a zöldségből.

Az alumíniumfóliáról tudjuk, hogy sajnos nem a legkörnyezetbarátabb módja a tárolásnak, de az élelmiszer-pazarlás megakadályozása érdekében érdemes lehet néha bevetni. Ráadásul az alumíniumfóliát többször is fel lehet használni néhány kör zeller tárolására is, ha gondosan figyelünk a be-és kicsomagolásra. Hasznos tipp, ha az alufóliára felírjuk azt is, mikor tettük el a szárzellerünket a hűtőszekrénybe!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még többet a helyes konyhai tárolásról:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...