Alufólia, te zseni! 5 trükk alufóliával

Az alufólia mindig is kedvelt használati eszköze volt a konyhánknak, nem igazán jó meglenni nélküle. Tudtad, hogy ezeket is tudja?

1. Rozsdás zuhanyrúd

Mielőtt kidobnád rozsdás zuhanyfüggönyrudad, nyomkodj galacsinná némi alufóliát, és erősen dörzsöld végig a felületen!

2. Ollóélezés

Tompa és életlen az ollód vagy a késed? Húzd-dörzsöld végig alufóliával, kiélesíti!

Ez is érdekelhet!

Élezz kést 2 perc alatt élező nélkül!

3. Radiátor

Ha hideg van a szobában, vonj be egy egy furnérlemezt alufóliával, és állítsd a radiátor mögé, hogy elősegítse a hő eloszlását!

4. Ékszerfényesítés

Bélelj ki egy tálat alufóliával, engedj bele meleg vizet és némi (fehérítőmentes) mosóport, és áztasd bele éjszakára az oxidálódott, elsötétedett ezüst vagy arany ékszereidet - újra fénylenek majd!

5. Vasaláshoz

Ha bevonod a vasalódeszkádat a vasalóvédő textil alatt alufóliával, a hővisszaverés miatt sokkal gyorsabb lesz a vasalás, hiszen így a ruhanemű másik oldalát is éri a hő!

(cikkforrás: purewow)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...