Ez a módszer a tökéletes pirított magvak titka

Egy saláta vagy leves legjobb kiegészítői lehetnek az olajos magvak. Megpirítva még jobban kijön az ízük, és elképesztően ropogós feltét lesz belőlük. Persze nem mindegy, milyen módszerrel pirítjuk őket tökéletesre.

Egy meglepő megoldás a mikróban pirított magvak módszere. Nem feltétlenül gondolnánk először erre a konyhai gépre, amikor a feladattal szembesülünk. De ha egyszer olyan sok mindenre jó, miért ne lehetne erre is használni. Ráadásul sokkal egyenletesebb végeredményt kapunk, ha mikróban pirított magvakat készítünk.

Ez a módszer a tökéletes pirított magvak titka

Hagyjuk a serpenyőt, tepsit

A jól bevált, klasszikus módszerek a pirításra általában a tűzhelyen, egy serpenyőben vagy a sütőben, tepsin történnek. Annak ellenére, hogy a legtöbbször ezekhez folyamodunk, egészen sok hátrányuk van.

A sütőt hosszú idő olyan hőmérsékletre melegíteni, hogy rendesen megpiruljanak a magvak, és nem tudjuk olyan alaposan megkeverni őket, ezért gyakran csak az egyik oldaluk lesz szép barna.

A serpenyőben ugyan jobban tudjuk mozgatni a magokat, még így is gyakran megégnek. Nem is beszélve arról, hogy folyamatosan ott kell állni a tűzhely mellett, mert a kisebb darabok akár egy pillanat alatt is odakaphatnak.

A mikró mindenre képes

És itt jön a képbe a mikró: egyenletesen melegít, minden oldalról, ráadásul kisebb időközökkel ad egységes hőt az ételeknek. Tehát magpirításra szinte tökéletes.

Az egyetlen probléma, amit meg kell oldanunk, a következő: a pirítás során a magvak külseje fő meg gyorsabban, a belsejük nyers marad. Ez jól is van így, hiszen csak a külső pirulásra van szükségünk.

Azonban a mikró egyenletes hője miatt egyszerre fő meg a mag külseje és belseje. Vagyis megpirul a mag, de közben egy kicsit meg is puhul, ami annyira nem ideális.

Ezt orvosolhatjuk, ha egy kevés olajat adunk hozzá, mielőtt betesszük a mikróba. A magvak külsejét bevonja az olaj, és ahogy felforrósodik, segíti a pirulásukat.

Fél evőkanál olaj társaságában tegyük a magvakat egy tányérra, egy rétegben. Egy perce időközökkel dolgozzunk, ezek között vegyük ki, ellenőrizzük, és keverjük meg a szemeket. A mennyiségtől függően 3-8 perc alatt készre pirulnak.

A módszer gyorsabb, kevesebb odafigyelést igényel, és alaposabban megpirítja a magokat. Legközelebb adjunk neki egy esélyt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezt mind megcsinálhatod egy mikróval:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...