10 pikáns fogás az előételtől a desszertig

Néha nem árt egy kis pikantéria az ember életébe: ezt pedig a legkönnyebben ízes fogásokkal érhetjük el. Az alábbi finomságok mind pikánsan izgalmasak, előételtől a desszertig készítsük el őket mind!

Azt gondolhatnánk, hogy a pikáns ízvilág csak bizonyos sós főételeknek áll jól, azonban ezzel a szemlélettel limitáljuk a saját gasztronómiai élvezeteinket illetve az izgalmakat a konyhában. Tulajdonképpen bármilyen fogást pikánssá tehetünk különböző fűszerekkel, szószokkal és más ízesítőkkel – erre kiváló példa az alábbi lista, amin előételek, levesek, főételek, sőt, még desszertek is szerepelnek.

  1. 1.

    Pikáns tonhalkrém

    Ez nem akármilyen tonhalkrém: a hal markáns ízét fűszeres chili egészíti ki, a saláta pedig mustártól és majonéztól lesz eszméletlenül krémes.

  2. 2.

    Pikáns hajdinás gombócleves

    A hajdina egy kiváló, laktató gabona, amit érdemes gyakrabban fogyasztanunk: ebben az ízes levesben például bőven van belőle.

  3. 3.

    Lencseleves kolbászmorzsás krumpligombóccal

    Persze egy fokkal klasszikusabb ételt is főzhetünk: a lencseleves akár az ünnepekre is jó lesz, de egy szimpla hétvégét is feldobhat.

  4. 4.

    Csemegeuborkás, sült hagymás mártogatós

    Egy egész asztaltársaság tunkolhatja ezt a friss, csemegeuborkával megspékelt, majonézes salátát. Az extra ropogós állagról a sült hagyma gondoskodik!

  5. 5.

    Koreai chilis kukorica

    Szintén ínycsiklandó előétel válhat ebből a különleges kukoricás fogásból. Mikor forrón elővesszük a sütőből, a chilivel tüzesített kukorica tetején még nyúlósan olvad a sajt...mennyei!

  6. 6.

    Fűszeres amerikai csirkecombok

    Ha a csirkecombból kivételesen nem egy jó paprikást főznénk, forgassuk fűszeres, pikáns bundába, majd süssük ropogósra. Egy-két mártogatós kötelező mellé!

  7. 7.

    Pulled pork mangalicából

    Az egyik legimpozánsabb húsos szendvics, ami valaha megszületett: a tépett sertéshúsos burger ugyan kissé macerás, de garantáltan megér minden fáradozást.

  8. 8.

    Mexikói achiotés csirkés tortilla

    Mindig tartsunk a kamrában tortillát, ugyanis ilyen és ehhez hasonló gyors, ízes, pikáns ebédeket és vacsorákat készíthetünk a segítségével.

  9. 9.

    Répa-dog

    Nem kell mindig virslit dugni a puha kiflibe, készíthetünk vegetáriánus hot dogot is, amelyben a főszerepet egy pikánsan fűszereszett sült répa játssza. Érdemes kipróbálni!

  10. 10.

    Fekete-fehér brownie-kocka

    Igen, a desszertek is lehetnek pikánsak: erre kiváló példa ez a fekete-fehér sütemény, amelynek tésztájába és krémjébe is majonéz került. Csak semmi fujjogás: kóstoljuk meg bátran!

Keress még több terméket az ünnepekre az Univer oldalán itt!

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!