9 szaftos paprikás, aminek kár lenne kanál nélkül nekiállni

Mindegy, miből készül egy paprikás (legyen az hús, hal, gomba vagy zöldség), annak legbelső lényegét mindig a sűrű és fűszeres szaft adja. Annak érdekében, hogy egy csepp se menjen kárba belőle, ragadjunk kanalat – csudába az illendőséggel!

Vannak olyan ételek, mint egy igazán szaftos paprikás, egy gazdag bableves vagy ropogós rántott hús, amelyekért mindenre képesek lennénk. Elmennénk értük a világ végig (a nagyihoz Zuglóba), megküzdenénk minden természeti elemmel (a szájpadlást égető hőmérséklettel), és felrúgnánk minden illemszabályt. Ha a paprikás kanállal való falatozása is ebbe a kategóriába esik, hát legyen, az vesse ránk az első galuskát, aki nem tenne úgyanígy!

  1. 1.

    Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával

  2. 2.

    Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával

  3. 3.

    Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

  4. 4.

    Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

  5. 5.

    Libapaprikás juhtúrós nokedlivel

  6. 6.

    Karajszeletek paprikás-gombás szószban

  7. 7.

    Gombapaprikás Ana konyhájából

  8. 8.

    Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas-petrezselymes galuskával

  9. 9.

    Amerikai paprikás csirke

Még több paprikás receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk