9 szaftos paprikás, aminek kár lenne kanál nélkül nekiállni

Mindegy, miből készül egy paprikás (legyen az hús, hal, gomba vagy zöldség), annak legbelső lényegét mindig a sűrű és fűszeres szaft adja. Annak érdekében, hogy egy csepp se menjen kárba belőle, ragadjunk kanalat – csudába az illendőséggel!

Vannak olyan ételek, mint egy igazán szaftos paprikás, egy gazdag bableves vagy ropogós rántott hús, amelyekért mindenre képesek lennénk. Elmennénk értük a világ végig (a nagyihoz Zuglóba), megküzdenénk minden természeti elemmel (a szájpadlást égető hőmérséklettel), és felrúgnánk minden illemszabályt. Ha a paprikás kanállal való falatozása is ebbe a kategóriába esik, hát legyen, az vesse ránk az első galuskát, aki nem tenne úgyanígy!

  1. 1.

    Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával

  2. 2.

    Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával

  3. 3.

    Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

  4. 4.

    Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

  5. 5.

    Libapaprikás juhtúrós nokedlivel

  6. 6.

    Karajszeletek paprikás-gombás szószban

  7. 7.

    Gombapaprikás Ana konyhájából

  8. 8.

    Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas-petrezselymes galuskával

  9. 9.

    Amerikai paprikás csirke

Még több paprikás receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...