Egy egyszerű csavar a pillekönnyű palacsintáért

Kevés jobb dolog van annál, ha a napot palacsinta reggelivel lehet indítani. Mindenkinek van egy jól bevált receptje, de nem árt néha-néha megújulni és továbbfejleszteni azt. Mutatunk egy nagyon egyszerű lépést, amivel életed legpuhább palacsintáját készítheted el!

A pillekönnyű palacsinta titka, nem egy új hozzávalóban vagy konyhai felszerelésben rejlik. Ennél sokkal egyszerűbb a megoldás. Olvass tovább, és lesd meg, mi az plusz, amivel pehelykönnyű palacsintát varázsolhatsz az asztalra.

Korábban már elárultuk hogyan tudod felmelegíteni a palacsintát, hogy olyan legyen mint a friss, és mi az a sütési technika, amire sokan nem is gondolnának, hogy lehetséges. Szász Nóri azt is megosztotta veletek, ő hogyan készíti a tökéletes burgonyapalacsintát. Na, de most jöjjön a pillekönnyű palacsinta titka:

Egy egyszerű lépés

A szárazalapanyagok összekeverése után, válasszuk szét a tojásokat és a sárgájához adjuk hozzá az olvasztott vajat és tejet. Ezt az egyveleget verjük fel, akár kézi habverővel, de a legjobb, ha botmixerrel teszük ezt, hogy homogén végeredményt kapjunk.

A habosra vert tojássárgáját öntsük a száraz anyagokhoz, majd jöhet a tojásfehérje.

A csomómentesre keverés után és az egyéb folyós állagú alapanyagok hozzáadása után (pl.: szénsavas víz), rövid pihentetés után már süthetjük is. A végeredmény garantáltan pihe-puha palacsinta lesz.

Szerző: Balogh Lilla

Forrásunk volt.


További palacsintával kapcsolatos cikkek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...