Ilyen nincs, és mégis van: 1 hozzávalós palacsinta

A Nosalty TikTok-csatornáján kukoricaoldalastól hamburgerpizzán át egészen a hagyományos dödölléig láthattok videókat. Most egy olyan klasszikust választottunk, amit mindenki ismer, a mennyei palacsintát. De akkor is tudjátok, miről beszélünk, ha azt mondom, egy hozzávalóból készítettük el nektek? Lessétek meg!

PALACSINTA. Csak így, nagybetűkkel. Olvasod, és máris mennyei túrótól buci kis tekercsek vagy épp lekvárral vastagon bekent, háromszögre hajtott változatok cikáznak lelki szemeid előtt. Ja, és ott a csokis, a kakaós, a pufi amerikai és a gyümölcsökkel megrakott is...lehetetlen választani. A palacsinta készítése nem nagy kaland, pár hozzávaló, és kész is a mennyei édes desszert, ám a TikTok-trendek még ezt az egyszerűséget is tudják fokozni!

Íme, az 1 hozzávalós tejpalacsinta, amit inkább vicces kihívásnak javaslunk, mert az az igazság, hogy az eredetit nem helyettesíti, ugyanakkor barátokkal, családdal megpróbálkozni vele garantáltan jó szórakozás lesz!

Fanni, bár először azt hitte, rémkönnyű dolga lesz, ha fini palacsintákra vágyik, és mindössze a tejet kell kivennie hozzá a hűtőből, azért több próbálkozás kellett, még tökéletes végeredményt kapott.

A TikTok-csatornánk bizonyítja, nincs lehetetlen, és az inkább ropogós palacsinták bizony, valóban elkészülnek egyetlen hozzávalóval is.

Hozzávalók:
 1 liter tej (3,8%)

Elkészítés:

A még hideg serpenyőbe töltsünk annyi tejet, ami teljesen ellepi a serpenyő alját (kb. 1 dl), majd kezdjük el melegíteni kezdésként, magas fokozaton. A tej hamarosan elkezd forrni, de ne ijedjünk meg tőle, ha megfelelő mennyiségűt öntöttünk belőle, akkor nem fog kifutni, sokkal inkább egy serpenyőn túllógó, magas buborékokból álló burok alakul ki.

Ekkor vegyük kis lángra a tűzhelyet, és hagyjuk, hogy a buborékok csillapodjanak. Pár percig hagyjuk kis lángon, akár le is fedhetjük, de ne hagyjuk úgy túl sok ideig, mert a párától túlságosan összeszottyad a palacsinta.

Amikor már szép aranybarna a közepe, akkor lapátoljuk ki a serpenyőből, és töltsük meg valami finomsággal. Az íze olyan lesz, mint a karamellizálódott tejnek. 1 liter tejből kb. 8-10 darab jön ki.

Nézzük Fanni útmutatásait a Nosalty TikTok-csatornáján, és palacsintázzunk be:

@nosalty.hu Na, ti mit tennétek rá? #palacsinta #nosalty #cooking #tiktokhungary #1ingredient ♬ eredeti hang - Nosalty

Bár 1 hozzávalóról beszélünk, mégis kell hozzá egy kis ügyesség és kitartás...megpróbáljátok?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...