Így tisztítsd le a zsírfoltokat a konyhai csempéről

Észrevetted, hogy a tűzhely mögötti falicsempe koszos, ragadós, tele van olaj- és zsírfoltokkal? Ne a hideg zsíroldót használd, oldd meg a tisztítást természetesebb módon!

A csempézett konyhai burkolat nem csak azért van, mert mutatós, fontos célt szolgál főzés közben is. A mosogatók és főzőlapok mögötti területeket azért csempézzük, mert ezt a felületet könnyebb tisztítani, mintha csak egy festett falat vagy tapétát használnánk. Bár főzés során könnyen piszkolódik, mégis sokkal könnyebb leszedni róla még a nagyon makacs, zsíros foltokat is, ehhez pedig nem feltétlenül van szükségünk erős zsíroldó kemikáliákra.

Környezetbarát anyagokkal is tisztíthatod a csempét!

Ha tehát a legjobb módszert keresed arra, hogyan hozhatod vissza a csempék fényét, és hogyan távolíthatod el a szennyeződéseket a fugából,

fogj egy csomag szódabikarbónát!

Elsősorban vegyél elő egy konyhai szivacsot, és mosogatószeres vízzel töröld át a csempéket. Érdemes felmérned, szabad-e a dörzsölőfelületet használni az adott csempefajtán, ez anyagtól és fényezéstől is függ, valamint ne hagyd ki a fugákat se, ezeket könnyebben lehet akár egy használt fogkefével átdörzsölni.

Ezt követően jöhet a szódabikarbóna!

Pár evőkanál szódabikarbónát önts fel annyi evőkanál vízzel, hogy végeredményében egy pasztaállagú anyagot kapj. Ezután vidd fel a szódabikarbónát a csempére, és igény szerint szivaccsal vagy kefével kezdd el dörzsölni a zsíros, szennyezett felületet. Törlésként használj vizes vagy mosogatószeres szivacsot, végül pedig száraz papírtörlőkendőt.

Még a legcsillogóbb csempe sem mutat a legjobban, ha a fuga piszkos. A konyhai fugázás talán megússza a fürdőszobában tapasztalható penészproblémát, de ha elszíneződött, vegyünk elő egy kis ecetet! Az ecet fertőtlenít és tisztít, így egyszerűen és természetesen kitisztíthatjuk a csempék közötti részt is.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek