Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el a mosogató

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Hiába vigyázunk, a konyhai mosogató néha egészen könnyen el tud dugulni az ételmaradékok, zsír és olaj miatt. Biztos veled is előfordult már legalább egyszer, hogy minden igyekezeted ellenére eldugult a mosogatód. Legjobb esetben ilyenkor elég egy kevés lefolyótisztító a probléma elhárításához, néha azonban beüt a baj, és szakértő segítségét kell kérni.

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el a mosogató

A zsír a legfőbb ludas

A mosogató lefolyója nagyon könnyen szennyeződik: hiába kaparjuk le mosogatás előtt az összes ételmaradékot vagy töröljük le azt a tányérokról, az edények oldalára és aljára tapadt szennyeződések, a zsír és az olaj még így is lerakódik a lefolyó falán, ez pedig idővel duguláshoz vezethet.

Előzzük meg a bajt, és vegyük elő régi, jól ismert barátunkat, a mosogatószeres flakont.

Thekitchn egy vízvezetékszerelőt kérdezett arról, hogyan lehet elkerülni a lefolyók eldugulását:

1.) Az első és legfontosabb, hogy amennyire lehet, a használt edényekről és tálakról takarítsuk le a zsírt és az olajos maradékokat (ugye ma már senki sem önti a használt olajat a lefolyóba?), ezzel ugyanis már eleve elkerüljük, hogy nagyobb mennyiségű zsírréteg tapadjon a lefolyók falára.

2.) Papírtörlővel töröljük át a zsíros felületeket, a mosogatónk meg fogja hálálni ezt az egyszerű mozdulato

3.) És most jön a lényeg: a vízvezetékszerelő szerint érdemes egy vagy két nyomásnyi mosogatószert adagolni a lefolyóba, így csökkentve a zsíros anyagok lerakódását. Az adagolás után várjunk fél–egy percet, hogy a mosogatószer lecsurogjon, majd eresszünk a mosogatóba meleg vizet.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippel gazdagodhatsz:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...