Így tisztítsd ki a bűzös lefolyót természetesen

Biztosan te is jártál már úgy, hogy a konyhai lefolyód egyszer csak büdösödni kezdett, és fogalmad sem volt, mit kezdj vele. Ha nem akarsz vegyi anyagokhoz nyúlni a tisztítása érdekében, van néhány jó természetes megoldásunk.

Nem kell ahhoz koszos vagy igénytelen lakásban élni, hogy a lefolyóból egyszer csak kellemetlen szagok kezdjenek el áradni – a benne maradt ételmaradványok, egyéb szennyeződések okozhatják azt, hogy látszólag ok nélkül elkezd szagosodni a konyha. Szerencsére nem feltétlenül kell vegyszereket használni ahhoz, hogy javítsunk a helyzeten, úgyhogy ha nem a lefolyótisztítóhoz nyúlnál először, próbáld ki az alábbi, nagyon egyszerű trükköket!

Az első lépésnek mindenképpen annak kellene lennie, hogy minden látható szennyeződést eltakarítasz: az esetleges ételmaradványokat, vagy ha nem a konyhai lefolyóról van szó, a hajat és szőrt távolítsd el. Ezután jöhet a dolog trükkös része.

Forralj vizet!

Először forró vízzel próbálkozz: sok, szagot okozó szennyeződés már magában ettől eltűnik. Fontos, hogy igazán forró legyen az a víz, különben semmi hatása – valószínűleg mosogatni is meleg vízzel szoktál, ez mégsem oldja fel a szennyeződést.

Így tisztítsd ki a bűzös lefolyót természetesen

Tegyél bele ecetet és szódabikarbónát!

A szódabikarbóna és az ecet a természetes tisztítószerek királya és királynője, nagyjából minden felületet le lehet velük tisztítani. Ha a sima forró víz nem segít, akkor egy kicsit bizony meg kell spékelni. Önts szódabikarbónát a lefolyóba, és hagyd állni egy kicsit! Ezután mehet rá az ecet, és a végén a korábban említett forró víz – ez a kombináció nagyjából bármit leold, ami nem a legmakacsabb szennyeződések közé tartozik.

Nézd át az összes alkatrészt!

Már nem a lefolyóét, hanem a dugattyúét – sokszor van ugyanis, hogy nem is a lefolyó, hanem a dugó, vagy a lefolyó szájánál lévő műanyag korong okozza a szagot. Itt is ugyanúgy felgyülemlik az ételmaradvány, és ritkán csekkoljuk, mert nincs annyira szem előtt.

Hívj szakembert!

Ha a szódabikarbóna és az ecet sem segít, és átnéztél mindent, ami a szagot engedheti magából, érdemes szakembert hívni, ugyanis valószínűleg valamivel eltömődött a lefolyód, és azért nem tudsz megszabadulni a kellemetlen szagoktól. Érdemes az ilyet időben elkapni, mert komoly dugulást is okozhat, ha nem jársz utána, mi okozhatja a problémát.


Még több háztartási praktika:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...