Tv -műsorok, könyvek, weboldal, közösségimédia-felületek – Nigella Lawson az évek során számtalan platformon osztotta meg tudását a főzni vágyókkal. Ez végeláthatatlan mennyiségű receptet és tippet jelent – most kedvenc Nigella Lawson tippjeinkből hoztunk egy tízes válogatást.
A tökéletes sütőben sült krumpli Nigella szerint
Nigella azt mondja, három kulcsfontosságú dologra kell odafigyelni burgonya sütésnél. Ilyen a forró zsiradék használata (ő a libazsírt részesíti előnyben), és érdemes viszonylag kisméretű burgonyát választani, hogy a külseje ropogós legyen, míg a belseje puha krémes. Azt is javasolja, hogy a burgonyát búzadarába, és ne lisztbe forgassuk előforralás után, és a serpenyőben rázzuk jól össze, hogy a burgonya kívülről kicsit pépessé váljon, így jobban befedi a forró zsír.
Tippek steakhez
A tökéletes steak érdekében Nigella mindig nagyon magas lángon, rövid ideig süti a húst, amíg a külseje elszenesedett és ropogós lesz. Ezután körülbelül 10-15 percig fólia alatt pihenteti, anélkül, hogy felszeletelné vagy hozzáérne, mielőtt megszórja tengeri sóval. Végül tálalja.
Mentőötlet házi majonézhez
Saját majonézt készítesz, de nem sikerült? Nigella szerint kétféleképpen lehet kijavítani az elrontott majonézt. A problémát általában az okozza, hogy túl gyorsan adagoltad hozzá az olajat. Azonban legtöbbször egy kis csepp forrásban lévő víz orvosolhatja a problémát. Ellenkező esetben fogj egy új tojássárgáját, és nagyon lassan keverd a majonézedbe.
Hússütésnél hanyagold a légkeverést
Mivel a marha és egy csirke nagy arányban tartalmaz vizet, Nigella azt tanácsolja, hogy ha teheted, sütésnél kapcsold ki a légkeverés funkciót a sütőben, mert ez szárazzá és keménnyé teheti a húst.
Újrahasznosított tésztavíz
Az egyik legjobb dolog, ami a tésztáddal történhet, hogy félreteszel egy kis főzővizet hozzá. Bizony, az egyik legtutibb trükk, amit többek között Nigella tett népszerűvé, hogy a tészta főzővizéből félretesz egy merőkanálnyit, amit aztán a szószhoz adagol, mivel így jobban rátapad a tésztára a szósz. Az ne jusson az eszedbe, hogy olajba dobd a kifőtt tésztádat, különben nem szívja fel a szószt.
A nyerő guacamole
Nigella nem rajong a nyers hagymáét a guacamoléjában, ezért ő a mogyoróhagyma használatát javasolja, ami kicsit könnyedebb, de hasonlóan hagymás ízt ad a krémhez.
Ne öntsd ki a krumpli főzővizét
Nigella az At My Table című könyvében fokhagymás burgonyapürét készít. Ám ahelyett, hogy kiöntené a vizet, amelyben a burgonya fő, azt javasolja, hogy használjuk fel a zöldségleveshez. Nigella „a világ legjobb zöldséglevesét" dobja össze úgy, hogy fagyasztott borsót ad a vízhez, majd simára keveri. A víz akár öt napig is eláll a hűtőszekrényben.
Viszlát, fokhagymakinyomó!
Ahelyett, hogy fokhagymakinyomót használnál, amelyet egy kicsit fájdalmas elmosogatni, Nigella a fokhagymát a mozsártörőjében aprítja fel, majd hozzáad egy csipetnyit kedvenc Maldon tengeri sójából is.
Kés helyett olló
Az aszalt sárgabarack (és más gyümölcsök) aprítása macerás munka, mivel a ragacsos sárgabarack mindig a késhez tapad. Nigella mindig ollóval vágja fel őket, sőt még a szalonnát is ollóval vágja, nem pedig aprítja.
Használj mezzalunát!
Nigella nagy rajongója a mezzaluna vágóeszköznek, gyorsasága és egyszerű használata miatt. Fűszernövények, csokoládé és szardella aprítására használja.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több gasztrotipp itt: