Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha vannak szobanövényeid

A főzővíz nemcsak a tésztaszószok esetében ér aranyat, de a növénygondozásnál is. Lássuk, mi a teendőd vele!

Ha számodra is nehézséget jelent életben tartani a növényeidet, akkor jó hírrel kedveskedünk: van rá megoldás! A trükk nem mellesleg filléres és tényleg hatékony, és nincs hozzá másra szükség, mint egy adag főzővízre!

Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha növényeid vannak

Te csodás főzővíz!

A tészta, tojás, krumpli vagy egyéb más zöldségek főzésénél rengeteg értékes tápanyag szabadul fel, ilyen például a foszfor, a nitrogén vagy a kalcium. Ezek remek és hasznos tápanyagok növényeid számára, így butaság lenne hagyni kárba veszni. Csupán annyi a teendőd, hogy szűrd le a főzött alapanyagról, majd várd meg, amíg kihűl a víz, és használd fel a következő öntözésnél.

Ezzel a módszerrel két legyet ütsz egy csapásra, hiszen nemcsak megöntözöd a növényeidet, de értékes tápanyagokkal is ellátod.

Ezen kívül a főzővíz elősegíti a tápanyagok raktározását a talajban, így nem kell olyan gyakran tápoldatokat használnod. Emellett a talaj jobban megtartja majd a vizet a növény alatt, ezért ritkábban kell locsolnod. Mennyi előny!

Ez a módszer egyébként nemcsak nagyon olcsó, de környezetbarát is, így tényleg megér egy próbát!

Forrásunk volt.


Még több a növényekről:

Legújabb receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!