Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha vannak szobanövényeid

A főzővíz nemcsak a tésztaszószok esetében ér aranyat, de a növénygondozásnál is. Lássuk, mi a teendőd vele!

Ha számodra is nehézséget jelent életben tartani a növényeidet, akkor jó hírrel kedveskedünk: van rá megoldás! A trükk nem mellesleg filléres és tényleg hatékony, és nincs hozzá másra szükség, mint egy adag főzővízre!

Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha növényeid vannak

Te csodás főzővíz!

A tészta, tojás, krumpli vagy egyéb más zöldségek főzésénél rengeteg értékes tápanyag szabadul fel, ilyen például a foszfor, a nitrogén vagy a kalcium. Ezek remek és hasznos tápanyagok növényeid számára, így butaság lenne hagyni kárba veszni. Csupán annyi a teendőd, hogy szűrd le a főzött alapanyagról, majd várd meg, amíg kihűl a víz, és használd fel a következő öntözésnél.

Ezzel a módszerrel két legyet ütsz egy csapásra, hiszen nemcsak megöntözöd a növényeidet, de értékes tápanyagokkal is ellátod.

Ezen kívül a főzővíz elősegíti a tápanyagok raktározását a talajban, így nem kell olyan gyakran tápoldatokat használnod. Emellett a talaj jobban megtartja majd a vizet a növény alatt, ezért ritkábban kell locsolnod. Mennyi előny!

Ez a módszer egyébként nemcsak nagyon olcsó, de környezetbarát is, így tényleg megér egy próbát!

Forrásunk volt.


Még több a növényekről:

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a saját készítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!