Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha vannak szobanövényeid

A főzővíz nemcsak a tésztaszószok esetében ér aranyat, de a növénygondozásnál is. Lássuk, mi a teendőd vele!

Ha számodra is nehézséget jelent életben tartani a növényeidet, akkor jó hírrel kedveskedünk: van rá megoldás! A trükk nem mellesleg filléres és tényleg hatékony, és nincs hozzá másra szükség, mint egy adag főzővízre!

Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha növényeid vannak

Te csodás főzővíz!

A tészta, tojás, krumpli vagy egyéb más zöldségek főzésénél rengeteg értékes tápanyag szabadul fel, ilyen például a foszfor, a nitrogén vagy a kalcium. Ezek remek és hasznos tápanyagok növényeid számára, így butaság lenne hagyni kárba veszni. Csupán annyi a teendőd, hogy szűrd le a főzött alapanyagról, majd várd meg, amíg kihűl a víz, és használd fel a következő öntözésnél.

Ezzel a módszerrel két legyet ütsz egy csapásra, hiszen nemcsak megöntözöd a növényeidet, de értékes tápanyagokkal is ellátod.

Ezen kívül a főzővíz elősegíti a tápanyagok raktározását a talajban, így nem kell olyan gyakran tápoldatokat használnod. Emellett a talaj jobban megtartja majd a vizet a növény alatt, ezért ritkábban kell locsolnod. Mennyi előny!

Ez a módszer egyébként nemcsak nagyon olcsó, de környezetbarát is, így tényleg megér egy próbát!

Forrásunk volt.


Még több a növényekről:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...