Ezeket a népszerű sütős-főzős trükköket inkább ne próbáld ki

Szakértők szerint hiába elterjedtek, inkább károsak, mint hasznosak ezek a tippek.

A neten most már gyakorlatilag bármire lehet tippeket és trükköket találni, a főzés kapcsán is – sajnos nem mindig a megfelelő forrásból érkeznek a tanácsok, így előfordulhat, hogy nem éppen a legmegbízhatóbbak. Az alábbi öt sütési-főzési praktikákat például egyáltalán nem érdemes megfogadni.

Ezeket a népszerű sütős-főzős trükköket inkább ne próbáld ki

Ne mosd meg a csirkét sütés előtt!

Nagy kérdés, hogy érdemes-e megmosni a csirkehúst a felhasználás előtt, szakértők azonban óva intenek az ilyesmitől. Az alapvető probléma az, hogy a csirkén lévő kórokozókat a víz szétszórhatja a konyhában, míg ha a csirkén maradnak, a főzéstől és sütéstől úgyis elpusztulnak. Így inkább rontunk, mint javítunk a helyzeten, ha megmossuk a húst.

Ne süsd meg a húst rögtön, miután kivetted a hűtőből!

Kevesen tudják, de a főzős videókban és közösségimédia-posztokban bemutatott eljárás, miszerint a hűtőből rögtön a serpenyőbe vagy a sütőbe kerül a hús, nem éppen a legszerencsésebb.

Legalább 10-15 percet érdemes pihentetni szobahőmérsékleten sütés előtt, így sokkal egyenletesebben készül el.

Ne nyomd rá a húst a grillre!

Ha hamburgerhúst grillezel, ne nyomd rá a grillre, ez ugyanis pontosan azoktól a folyadékoktól szabadítja meg, amiért olyan ínycsiklandozó lesz később az íze. Hagyd, hogy úgy süljön át, ahogyan ráraktad, így biztos, hogy nem szárítod ki feleslegesen.

Ne süsd meg a frissen vágott krumplikat!

Ha rögtön áztatás után sütnéd meg a krumplijaidat, garantáltan nem lesznek olyan finomak, mint ha vártál volna velük pár órát előtte. Az áztatástól ugyanis sok lesz bennük a folyadék, ami miatt a belsejük szottyossá válhat – inkább teljen el az áztatás után három-négy óra, úgy lesz igazán finom a sült krumpli.

Ne adj olajat a tésztához!

Régóta tartja magát az az elképzelés, hogy a forrásban levő tésztához olajat kell önteni, hogy a tészta ne tapadjon össze főzés közben vagy után. Szakértők szerint azonban ez egyszerűen hülyeség, az olaj nem csinál semmit, és csak elpazaroljuk a drága olívaolajat, ha ilyesmire vetemedünk.

Forrásunk volt.


Fogadd meg ezeket az okos konyhai tippeket is:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...