Ezeket a népszerű sütős-főzős trükköket inkább ne próbáld ki

Szakértők szerint hiába elterjedtek, inkább károsak, mint hasznosak ezek a tippek.

A neten most már gyakorlatilag bármire lehet tippeket és trükköket találni, a főzés kapcsán is – sajnos nem mindig a megfelelő forrásból érkeznek a tanácsok, így előfordulhat, hogy nem éppen a legmegbízhatóbbak. Az alábbi öt sütési-főzési praktikákat például egyáltalán nem érdemes megfogadni.

Ezeket a népszerű sütős-főzős trükköket inkább ne próbáld ki

Ne mosd meg a csirkét sütés előtt!

Nagy kérdés, hogy érdemes-e megmosni a csirkehúst a felhasználás előtt, szakértők azonban óva intenek az ilyesmitől. Az alapvető probléma az, hogy a csirkén lévő kórokozókat a víz szétszórhatja a konyhában, míg ha a csirkén maradnak, a főzéstől és sütéstől úgyis elpusztulnak. Így inkább rontunk, mint javítunk a helyzeten, ha megmossuk a húst.

Ne süsd meg a húst rögtön, miután kivetted a hűtőből!

Kevesen tudják, de a főzős videókban és közösségimédia-posztokban bemutatott eljárás, miszerint a hűtőből rögtön a serpenyőbe vagy a sütőbe kerül a hús, nem éppen a legszerencsésebb.

Legalább 10-15 percet érdemes pihentetni szobahőmérsékleten sütés előtt, így sokkal egyenletesebben készül el.

Ne nyomd rá a húst a grillre!

Ha hamburgerhúst grillezel, ne nyomd rá a grillre, ez ugyanis pontosan azoktól a folyadékoktól szabadítja meg, amiért olyan ínycsiklandozó lesz később az íze. Hagyd, hogy úgy süljön át, ahogyan ráraktad, így biztos, hogy nem szárítod ki feleslegesen.

Ne süsd meg a frissen vágott krumplikat!

Ha rögtön áztatás után sütnéd meg a krumplijaidat, garantáltan nem lesznek olyan finomak, mint ha vártál volna velük pár órát előtte. Az áztatástól ugyanis sok lesz bennük a folyadék, ami miatt a belsejük szottyossá válhat – inkább teljen el az áztatás után három-négy óra, úgy lesz igazán finom a sült krumpli.

Ne adj olajat a tésztához!

Régóta tartja magát az az elképzelés, hogy a forrásban levő tésztához olajat kell önteni, hogy a tészta ne tapadjon össze főzés közben vagy után. Szakértők szerint azonban ez egyszerűen hülyeség, az olaj nem csinál semmit, és csak elpazaroljuk a drága olívaolajat, ha ilyesmire vetemedünk.

Forrásunk volt.


Fogadd meg ezeket az okos konyhai tippeket is:

Címlapról ajánljuk

További cikkek