Így válassz ételt nemzetközi étteremben, ha még sosem voltál

Budapest abszolút tartja a lépést: sorra nyílnak a különböző nemzetközi éttermek, amelyek széles kínálatában bizony, könnyű lehet elveszni. Főleg akkor, ha épp először járunk a helyen. Íme, néhány tipp, ami segíthet az ételválasztásban!

Egy hosszas, laminált menüt lapozgatva az ember mindig hajlamos elveszve érezni magát – különösen akkor, ha nem is hazai terepen, hanem nemzetközi étteremben jár. Az idegen nevek, elkészítési módok és alapanyagok (már ha egyáltalán rájövünk, mik azok) bizony sokakat eltántoríthatnak attól, hogy efféle vendéglátóhelyek közelébe menjenek. Pedig tényleg nagyon megéri nemzetközi étterembe járni, ugyanis ezekben a szentélyekben megkóstolhatjuk a világ egy távoli kis részét, repülőjegy nélkül, mindössze egy BKV jegy vagy bérlet birtokában. Az alábbi tippek talán segíthetnek minden elsőétkezőnek a megfelelő fogások kiválasztásában.

Így válassz ételt nemzetközi étteremben, ha még sosem voltál

Kérdezz a pincértől

Egyedül, segítség nélkül dönteni bizony nehéz feladat – forduljunk hát az étteremben dolgozókhoz, ha nem tudjuk, mit válasszunk. Kérdezzük meg az ételek fűszerezését, csípősségének mértékét, érdeklődjünk afelől, tartalmaznak-e húst, és ha igen, milyet.

A legtöbb helyen – az esetleges nyelvi korlátok ellenére is – végtelenül segítőkész a személyzet, kommunikáljunk velük!

Rendeljetek többfélét

Amennyiben nagyobb társasággal érkezünk az étterembe, élhetünk azzal a lehetőséggel, hogy megrendelünk többféle fogást, amit utána megoszthatunk egymás között. Így egészen biztosan talál majd mindenki valami neki valót, ráadásul az étkezés maga közösségi élménnyé, közvetlenebb interakcióvá válik.

Maradj az alapoknál

Az étlapon látva a sok újdonságot, izgalmas érdekességet, általában két reflex kapcsolhat be bennünk (attól függően, hogy milyen személyiségű emberek vagyunk). Az egyik az óvatosság, az ódzkodás és a biztonság keresése, a másik a mindent kipróbálni akarás azonnali vágya.

Ha először járunk az adott étteremben, vagy még nem kóstoltuk korábban a nemzet ínyencségeit, inkább legyen a mottónk az óvatosság: rendeljünk olyan fogásokat, amelyek egyszerűbbek fűszerezésben, alapanyagok terén.

Hallgass a gyomrodra

Az előző tanácsot sokkal könnyebb lesz megfogadni, ha arra fókuszálunk, mit kíván a gyomrunk. Valami húsosat, esetleg zöldségeset? Szószosat? Szaftosat? Pirultat, tésztát, levest? Hallgassunk a megérzéseinkre, az éhségünkre, és nem hibázhatunk!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess éttermi ajánlóinkból:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...