Így válassz ételt nemzetközi étteremben, ha még sosem voltál

Budapest abszolút tartja a lépést: sorra nyílnak a különböző nemzetközi éttermek, amelyek széles kínálatában bizony, könnyű lehet elveszni. Főleg akkor, ha épp először járunk a helyen. Íme, néhány tipp, ami segíthet az ételválasztásban!

Egy hosszas, laminált menüt lapozgatva az ember mindig hajlamos elveszve érezni magát – különösen akkor, ha nem is hazai terepen, hanem nemzetközi étteremben jár. Az idegen nevek, elkészítési módok és alapanyagok (már ha egyáltalán rájövünk, mik azok) bizony sokakat eltántoríthatnak attól, hogy efféle vendéglátóhelyek közelébe menjenek. Pedig tényleg nagyon megéri nemzetközi étterembe járni, ugyanis ezekben a szentélyekben megkóstolhatjuk a világ egy távoli kis részét, repülőjegy nélkül, mindössze egy BKV jegy vagy bérlet birtokában. Az alábbi tippek talán segíthetnek minden elsőétkezőnek a megfelelő fogások kiválasztásában.

Így válassz ételt nemzetközi étteremben, ha még sosem voltál

Kérdezz a pincértől

Egyedül, segítség nélkül dönteni bizony nehéz feladat – forduljunk hát az étteremben dolgozókhoz, ha nem tudjuk, mit válasszunk. Kérdezzük meg az ételek fűszerezését, csípősségének mértékét, érdeklődjünk afelől, tartalmaznak-e húst, és ha igen, milyet.

A legtöbb helyen – az esetleges nyelvi korlátok ellenére is – végtelenül segítőkész a személyzet, kommunikáljunk velük!

Rendeljetek többfélét

Amennyiben nagyobb társasággal érkezünk az étterembe, élhetünk azzal a lehetőséggel, hogy megrendelünk többféle fogást, amit utána megoszthatunk egymás között. Így egészen biztosan talál majd mindenki valami neki valót, ráadásul az étkezés maga közösségi élménnyé, közvetlenebb interakcióvá válik.

Maradj az alapoknál

Az étlapon látva a sok újdonságot, izgalmas érdekességet, általában két reflex kapcsolhat be bennünk (attól függően, hogy milyen személyiségű emberek vagyunk). Az egyik az óvatosság, az ódzkodás és a biztonság keresése, a másik a mindent kipróbálni akarás azonnali vágya.

Ha először járunk az adott étteremben, vagy még nem kóstoltuk korábban a nemzet ínyencségeit, inkább legyen a mottónk az óvatosság: rendeljünk olyan fogásokat, amelyek egyszerűbbek fűszerezésben, alapanyagok terén.

Hallgass a gyomrodra

Az előző tanácsot sokkal könnyebb lesz megfogadni, ha arra fókuszálunk, mit kíván a gyomrunk. Valami húsosat, esetleg zöldségeset? Szószosat? Szaftosat? Pirultat, tésztát, levest? Hallgassunk a megérzéseinkre, az éhségünkre, és nem hibázhatunk!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess éttermi ajánlóinkból:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...