A szuperegyszerű trükk, amivel egy halom zöldséget megsütsz

Kinek van ideje a hét minden napján főzni? Nekünk biztosan nincs, és ezért is szeretünk előre készülni a hétvégén. Ezzel Napi Tippel például egy nagy adag zöldséget süthetsz meg előre.

Nemcsak az idővel, de a gázzal vagy árammal is spórolhatsz, ha egy nagy adag zöldséget egyszerre sütsz meg, és nem kis adagokban készíted különböző napokon. Azonban adódik a kérdés, hogy ez mégis miként kivitelezhető, ha különböző zöldségeknek különböző a sütési ideje. Babs, az 1,3 millió követővel rendelkező gasztro influencernek erre is van megoldása, és egyik új videójában azt is megmutatja, hogyan lehet egy hétre előre minden zöldséget megsütni.

A szuperegyszerű trükk, amivel egy halom zöldséget megsütsz

"Egy tepsi, azonos hőmérséklet, különböző idők!" – mondja a nagy tudású nagymama a „Bootcamp Babs” elnevezésű Instagram-sorozatához készült videóban, és ha a nagymama sütemények mellett szeretünk valamit, akkor azok a nagymama trükkök!

Ha eddig nem jutott eszedbe, vagy eszedbe jutott, de nem voltál biztos benne, hogy ezt így tényleg lehet-e, akkor kövesd az alábbi utasításokat.

Babs először is azt javasolja, hogy a zöldségek 220 fokon kerüljenek a sütőbe (de a saját sütőd működését te ismered a legjobban, úgyhogy ezen változtathatsz). A spárgát, brokkolit, koktélparadicsomot vagy borsót 10-15 percig ajánlja sütni. Ezután vedd ki őket, miközben a többi zöldséget tovább sütöd. Bár Babs erre nem tér ki, de itt nem érdemes összekeverni a zöldségeket, hiszen úgy nem fogod tudni kihalászni őket időben. Inkább szekciókat hozz létre, amibe az azonos sütési idővel rendelkező zöldségek kerüljenek.

A kelbimbó, a kukorica, az okra vagy a nyári tök esetében 15-20 perces sütési időt javasol. A makktök, karfiol, újburgonya vagy édesburgonya esetében 20-25 percig ajánlja őket a sütőben hagyni, míg a vajtök esetében ez az idő 25-30 percig. Utolsóként a cékla kerül ki a sütőből, ezt a zöldséget 40-45 percig érdemes a tepsiben hagyni. Miután elkészültél, hagyd kihűlni a zöldségeket, majd pakold őket jól záródó üvegedényekbe vagy műanyag tárolókba, és mehetnek is a hűtőbe 4-5 napra, amíg sor nem kerül rájuk a héten.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvass még több konyhai praktikáról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...