A héjában sült krumpli igazi komfortkaja, amit ízlésed és kedved szerint ezerféleképpen ízesíthetsz és variálhatsz. Ezekben a szürke téli napokban igazán melengető finomság, amit ráadásul elkészíteni is borzasztó könnyű. Nigel Slater gasztroíró, szerző szerint pedig van egy trükk, amivel könnyedén elérhetjük a tökéletes textúrát.
A titkos művelet pedig nem más, mint egy karateütés
Igen, jól hallottad. Na persze nem kell fekete övesnek lenned ahhoz, hogy alkalmazni tudd ezt a módszert. Nemrég a bio zöldségboxok kiszállításával foglalkozó Riverford egy Instagram-videóban osztotta meg a világgal a trükköt, amire Nigel Slater esküszik, ha héjában sült burgonyáról van szó, és ennél egyszerűbb nem is lehetne.
A tenyered élével üss rá a konyharuhába tekert krumplira. Amire ügyelni kell, hogy utána érdemes gyorsan kicsomagolni a krumplit, és kiengedni a gőzt, így lesz igazán puha és habos.
A videóban egyébként az is elhangzik, hogy akár még azt is meg lehet csinálni, hogy egy konyharuhába bugyolálva párszor hozzávágod a konyhapulthoz a krumplit. Úgy tűnik, az igazán puha héjában sült krumpliért be kell vetni egy kis erőszakot!
A végeredmény igencsak ízletes, és ha megkoronázod a kedvenc feltéteiddel, babbal, sajttal, gombával, egy igazán laktató fogást kapsz.
Még néhány tipp a héjában sült burgonyához
A számtalan burgonyafajta közül erre a célra a Russet a legjobb választás, mivel vastag a héja, és magas a keményítőtartalma. Valószínűleg felhasználás előtt alaposan le kell mosni és súrolni, de megéri!
Ügyelj arra, hogy alaposan megszárítsd őket, mert a száraz héj = ropogós héj.
A legfőbb tipp pedig, amit érdemes mindig betartanod, ha héjában sült burgonyát készítesz, az az, hogy ne felejts el sütés előtt villával pár lyukat szúrni bele. Senkinek sincs szüksége arra, hogy felrobbantott krumplit kelljen el a sütőből kitakarítania.
Még több konyhai trükk: