Készíts te is tökéletes héjában sült krumplit...karatemozdulatokkal!

Napi Tippünk tárgya ismét a héjában sült krumpli, de ezúttal egy igencsak extrém elkészítési módot hoztunk hozzá, ami nem mástól, mint az ismert gasztroszerzőtől, Nigel Slatertől származik.

A héjában sült krumpli igazi komfortkaja, amit ízlésed és kedved szerint ezerféleképpen ízesíthetsz és variálhatsz. Ezekben a szürke téli napokban igazán melengető finomság, amit ráadásul elkészíteni is borzasztó könnyű. Nigel Slater gasztroíró, szerző szerint pedig van egy trükk, amivel könnyedén elérhetjük a tökéletes textúrát.

Készíts te is karatemozdulatokkal tökéletes héjában sült krumplit

A titkos művelet pedig nem más, mint egy karateütés

Igen, jól hallottad. Na persze nem kell fekete övesnek lenned ahhoz, hogy alkalmazni tudd ezt a módszert. Nemrég a bio zöldségboxok kiszállításával foglalkozó Riverford egy Instagram-videóban osztotta meg a világgal a trükköt, amire Nigel Slater esküszik, ha héjában sült burgonyáról van szó, és ennél egyszerűbb nem is lehetne.

A tenyered élével üss rá a konyharuhába tekert krumplira. Amire ügyelni kell, hogy utána érdemes gyorsan kicsomagolni a krumplit, és kiengedni a gőzt, így lesz igazán puha és habos.

A videóban egyébként az is elhangzik, hogy akár még azt is meg lehet csinálni, hogy egy konyharuhába bugyolálva párszor hozzávágod a konyhapulthoz a krumplit. Úgy tűnik, az igazán puha héjában sült krumpliért be kell vetni egy kis erőszakot!

A végeredmény igencsak ízletes, és ha megkoronázod a kedvenc feltéteiddel, babbal, sajttal, gombával, egy igazán laktató fogást kapsz.

Még néhány tipp a héjában sült burgonyához

A számtalan burgonyafajta közül erre a célra a Russet a legjobb választás, mivel vastag a héja, és magas a keményítőtartalma. Valószínűleg felhasználás előtt alaposan le kell mosni és súrolni, de megéri!

Ügyelj arra, hogy alaposan megszárítsd őket, mert a száraz héj = ropogós héj.

A legfőbb tipp pedig, amit érdemes mindig betartanod, ha héjában sült burgonyát készítesz, az az, hogy ne felejts el sütés előtt villával pár lyukat szúrni bele. Senkinek sincs szüksége arra, hogy felrobbantott krumplit kelljen el a sütőből kitakarítania.

Forrásunk volt.


Még több konyhai trükk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...