Készíts te is tökéletes héjában sült krumplit...karatemozdulatokkal!

Napi Tippünk tárgya ismét a héjában sült krumpli, de ezúttal egy igencsak extrém elkészítési módot hoztunk hozzá, ami nem mástól, mint az ismert gasztroszerzőtől, Nigel Slatertől származik.

A héjában sült krumpli igazi komfortkaja, amit ízlésed és kedved szerint ezerféleképpen ízesíthetsz és variálhatsz. Ezekben a szürke téli napokban igazán melengető finomság, amit ráadásul elkészíteni is borzasztó könnyű. Nigel Slater gasztroíró, szerző szerint pedig van egy trükk, amivel könnyedén elérhetjük a tökéletes textúrát.

Készíts te is karatemozdulatokkal tökéletes héjában sült krumplit

A titkos művelet pedig nem más, mint egy karateütés

Igen, jól hallottad. Na persze nem kell fekete övesnek lenned ahhoz, hogy alkalmazni tudd ezt a módszert. Nemrég a bio zöldségboxok kiszállításával foglalkozó Riverford egy Instagram-videóban osztotta meg a világgal a trükköt, amire Nigel Slater esküszik, ha héjában sült burgonyáról van szó, és ennél egyszerűbb nem is lehetne.

A tenyered élével üss rá a konyharuhába tekert krumplira. Amire ügyelni kell, hogy utána érdemes gyorsan kicsomagolni a krumplit, és kiengedni a gőzt, így lesz igazán puha és habos.

A videóban egyébként az is elhangzik, hogy akár még azt is meg lehet csinálni, hogy egy konyharuhába bugyolálva párszor hozzávágod a konyhapulthoz a krumplit. Úgy tűnik, az igazán puha héjában sült krumpliért be kell vetni egy kis erőszakot!

A végeredmény igencsak ízletes, és ha megkoronázod a kedvenc feltéteiddel, babbal, sajttal, gombával, egy igazán laktató fogást kapsz.

Még néhány tipp a héjában sült burgonyához

A számtalan burgonyafajta közül erre a célra a Russet a legjobb választás, mivel vastag a héja, és magas a keményítőtartalma. Valószínűleg felhasználás előtt alaposan le kell mosni és súrolni, de megéri!

Ügyelj arra, hogy alaposan megszárítsd őket, mert a száraz héj = ropogós héj.

A legfőbb tipp pedig, amit érdemes mindig betartanod, ha héjában sült burgonyát készítesz, az az, hogy ne felejts el sütés előtt villával pár lyukat szúrni bele. Senkinek sincs szüksége arra, hogy felrobbantott krumplit kelljen el a sütőből kitakarítania.

Forrásunk volt.


Még több konyhai trükk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...