A maradék ételt jó esetben nem szívesen dobjuk a szemetesbe, viszont nem könnyű feladat, ha szeretnénk valami hasonlóan finomat csinálni belőle, mint amilyen fénykorában volt. A sült krumpli sajnos pár óra leforgása alatt összeesik, és nem csoda, ha nem szívesen esszük már meg. Összegyűjtöttük azokat a módszereket, amikkel a fonnyadt sült krumpliból is ropogós nasit varázsolhatsz.
Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy ne használj mikrót, mert az elektromágneses sugárzás szó szerint belülről kipárolja az ételt. Így a ropogós hatásnak már biztosan búcsút mondhatunk. Na, de most lássuk, hogyan támad fel hamvaiból a sült krumpli!
A sült krumpli felmelegítési praktikákért kattints!
Klasszikus (előmelegített) sütő
Úgy, ahogy a fagyasztott rudacskákból képes ropogós, aranybarna hasábokat teremteni a sütő ereje, úgy a maradék felmelegítésére is tökéletes. Ha az alul-felül sütő funkciót állítod be, akkor 220 fokra melegítsd elő a sütőt. Ha pedig a légkeveréses opciót preferálod, akkor elég a 200-205 fok is. A krumplit egyenletesen oszlasd el a tálcán, és 5-10 percig maradjon a sütőben. Extra tipp: a melegítési idő felénél rázogasd össze, hogy ne tapadjon le.
Serpenyős megoldás
Vegyünk egy vastag serpenyőt, és tegyünk bele néhány evőkanálnyi növényi olajat. Mikor már csillog az olaj, oszlassuk el benne a krumplit, és süssük 4-6 percig. Ezután fordítsunk egyet a hasábokon, és erre az oldalára is pirítsunk rá. Kevésbé kényelmes megoldás, és többet kell majd mosogatni is, de ha nincs sütőd vagy air fryered, akkor ez a biztos trükk.
Még több konyhai trükk: