Így lesz tényleg finom a maradékmentő tojáskrém

A húsvétot követő napokban nem ritka, hogy maradékmentési célból tojáskrém készül – a sós kence receptje épp elég egyszerű ahhoz, hogy nekiálljunk akár magunktól improvizálva is, persze, ha tényleg a tökéletességre törekszünk, fogadjuk meg a Napi Tipp alább következő tanácsait!

Akinek húsvét alatt még nem lett teljes és végleges herótja a tojástól, ilyenkor, az ünnep után általában tojáskrémet készít a hátrahagyott maradékok megmentése végett. Van, aki jól bevált recept alapján teszi ezt, míg mások inkább a bátrabb, improvizatív végéről fogják meg a dolgot – mindegy is, hogy melyik iskola szerint készítjük otthon a maradékmentő tojáskrémet, néhány hasznos tippre így is szükségünk lehet majd. Ezeket szolgáltatja az alábbi cikk, nézzük, mitől lesz tényleg, de tényleg finom a kence!

Így lesz tényleg finom a maradékmentő tojáskrém

Vedd figyelembe a főtt tojás „korát”

Különösen akkor, ha a krémet már többnapos tojásokból keverjük ki, figyeljünk oda arra, hogy pontosan mégis mennyi ideje főztük meg őket. Ugyanis az idősebb főtt tojás sárgája szárazabb, mint a frissé, így több tejfölre, vajra lesz szükségünk ahhoz, hogy a kikevert krém ne legyen túl morzsás, hanem könnyen kenhető állaga legyen.

Ráadásul, ha a tojások félbevágva, feldarabolva pihentek a hűtőben, a tálalón, még nagyobb az esély arra, hogy kiszáradtak időközben.

Alap tojáskrém

Ez a hihetetlenül gyorsan elkészíthető és rendkívül finom krém tökéletes megoldás,ha változatossá szeretnénk tenni a szendvicsünket néha napján!

Ne vidd túlzásba a vaj használatát

Sokan úgy gondolhatják, hogy a tojáskrém gazdag textúráját és könnyen kenhető állagát a vaj adja… tévesen. Ebből a szempontból sokkal fontosabb a tejföl és a mustár, mert ezek az alapanyagok hidegen és melegen is hasonló, krémes állagúak.

Ellenben, ha túl sok vajjal keverjük be a tojáskrémet, az a hűtőben visszaszilárdulhat, keményebbé válhat.

Használj zsíros tejterméket

Ne cserélgessük csak úgy a tojáskrém receptjének alapanyagait, ne legyen a vajból light margarin vagy a tejfölből nulla százalékos joghurt. Fontos ugyanis, hogy milyen tejtermékkel dúsítjuk a főtt tojásokat – mind az íz, mind az állag csorbulhat, ha nekiállunk „egészségesebbé” tenni az összetevők listáját.

Maximum olyan cserét végezzünk, ami zsírtartalom szempontjából nem jelent visszalépést (pl. tejföl helyett krémsajt).

Hagyd pihenni valamennyit

Minden majonézes salátának, tejfölös kencének és egyéb hidegtálas fogásnak jót tesz egy éjszakás pihenés a hűtőben. Persze, ha nincs ilyen sok időnk, az is sokat számít már, ha egy 1-2 órát hagyjuk állni a kencét a hidegen.

Csak arra figyeljünk, hogy takarjuk le frissentartó fóliával vagy tányérral a tojáskrémes tálat, nehogy átvegye a hűtő esetleges kellemetlen szagait.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...