Néhány apró lépés, amitől egyszerűen tökély lesz a rizskoch

A rizskoch önmagában abszolút nem egy bonyolult édesség, épp ez is a bája, hogy gyorsan, macera nélkül az asztalra tudjuk varázsolni. Ez persze ne állítson meg bennünket abban, hogy néhány lépésben spékeljünk rajta. A Napi Tipp mutatja az utat!

Tojással egyszerre gazdagított és légiesen könnyűvé tett, az oldalakon aranybarnára sült rizsfelfújt… rizskoch. A tökéletes édesség egy kiadós vasárnapi ebéd után vagy egy rohanós hétköznap, amikor főételre nem, csak levesre és desszertre van kapacitásunk. Minden formájában szeretjük a rizskochot (leginkább lekvárral leöntve), így nehéz lenne egy tökéletes receptről beszélni… persze megpróbálni azért meg lehet, az alábbi lépések például segíthetnek.

Néhány apró lépés, amitől egyszerűen tökély lesz a rizskoch

Különleges rizsből

Nyugodtan kezeljük úgy a rizskochot, mintha elegáns étel lenne, és így elegánsabb gabonafajtát érdemelne az átlagnál. A ’B’ típusút bátran cseréljük jázmin, basmati vagy rizottórizsre (ez utóbbi különösen jól működik), ízbeli és texturális élmény érdekében.

Egyszerű rizskoch

A szomszéd néni régen rizskónak hívta. Nekünk mindegy, milyen néven fut, egy könnyű leves után tökéletes második fogás!

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de ...

Egy kis tejszínnel

Már magában, sima tejjel is igen gazdag élményt nyújt a rizskoch, persze senki nem állíthat meg minket abban, hogy ezt még tovább fokozzuk.

Cseréljük le a főzéshez használt tej harmadát zsíros tejszínre a még dekadensebb végeredményért.

Vaníliarúddal

Kiváló hatással van némi vanília a tejes-rizses édességekre, főleg akkor, ha esetleg kallódik otthon egy árva vaníliarúd, amit a tasakos cukor helyett megúsztathatunk a fazékban. Nem kell, hogy friss legyen, az is megteszi, aminek korábban kikapartuk a magjait, és azóta porcukorban pihentetjük – tényleg ezerszer finomabb felfújtunk lesz az igazi vaníliától.

Vagy más fűszerrel

Persze, ha fényévente sem fordul meg a konyhánkban igazi vaníliarúd, akkor se búsuljunk – más aromás fűszerekkel is csempészhetünk némi izgalmat a rizskoch belsejébe. Használjunk a főzés közben egész fahéjrudat, kardamomot, szegfűszeget, szerecsendiót.

Belesült gyümölccsel

Ha nem telünk be csak a rizskochra halmozott lekvárral, akkor keverjünk már alapból a „masszájába” dzsemet, friss vagy párolt gyümölcsöt. Ezek kis „patakokként” belesülnek, karamellizálódnak majd a légies desszertben.

Szuperegyszerű mentes rizskoch

Gyors reggeli falatnak, főételnek, desszertnek, szinte mindennek megfelel egy szuper rizsfelfújt. Ez a recept minden jó tulajdonsága mellett ráadásként, tojás- és tejmentes, hogy a nap ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek, amelyekkel tökéletesítheted az ételeid:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...