A rántotta az egyik legelterjedtebb és legalapvetőbb étel, lehet enni reggel, délben és este, tényleg bárki el tudja készíteni, épp ezért elrontani is könnyű, ha egy pillanatig nem figyelünk oda rá. A túl magas hőmérséklet és a túl hosszú sütési idő mind száraz, rágós tojásrántottához vezet, ami senkinek sem a kedvence. Viszont van egy trükk, pontosabban egy alapanyag, ami ilyenkor megmenti a helyzetet, ha túlsütötted a rántottád.
Ahogy az lenni szokott, épp a legegyszerűbb ételek elkészítéséhez létezik a legtöbb trükk. Jamie Olivertől Wolfgang Puckig mindenki megosztotta már tippjeit a tökéletes rántottához, azonban kevés szó esik arról, hogy mit lehet tenni, ha egy kicsit túl sokáig maradt a serpenyőben a tojás. Szerencsére egy igazi tojásétel-szakértő siet ebben a kérdésben a segítségünkre. Molly Yeh, a Girl Meets Farm című műsor sztárjának tarsolyában van egy-két módszer, és ezeket meg is osztja a nyilvánossággal.
A Tasting Table magazinnak adott interjújában beszélt arról, ő miként menti meg a kiszáradt, ráncos, túlsütött rántottát. Eszerint még az utolsó utáni pillanatban még segíthet, ha krémsajtot adsz a tojásrántottához. A tejes elem megadja a tojásoknak a hiányzó krémességet, míg a sajt savassága egy teljesebb ízt ad az ételnek.
Ha egy kicsit ideges vagy a tökéletes állag elérése miatt, akkor ott van a krémsajt biztosítékként, ami lehetővé teszi a hasonló, krémes textúrájú élményt
- mondja Yeh.
Ha véletlenül két másodperccel túlfőzzük a tojást, akkor is ott lesz a krémsajt krémessége, így megkapod a vágyott textúrát. Ha nem is minden héten sütöd túl a tojásrántottát, jó, ha ott van egy ilyen praktika a tarsolyodban. Másrészt, túlsütés nélkül is kirpóbálhatod, milyen, ha krémsajttal turbózod fel a rántottád.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Biztonságos sütés és főzés a konyhában: