Az alapanyag, ami megmenti a túlsütött rántottát

Napi Tippünk a tojásimádóknak szól, akik elszomordnak, ha nem jön össze úgy a tojásrántotta, ahogy elképzelték: ezzel az egy alapanyaggal villámgyorsan kijavíthatják, ha túlsütötték!

A rántotta az egyik legelterjedtebb és legalapvetőbb étel, lehet enni reggel, délben és este, tényleg bárki el tudja készíteni, épp ezért elrontani is könnyű, ha egy pillanatig nem figyelünk oda rá. A túl magas hőmérséklet és a túl hosszú sütési idő mind száraz, rágós tojásrántottához vezet, ami senkinek sem a kedvence. Viszont van egy trükk, pontosabban egy alapanyag, ami ilyenkor megmenti a helyzetet, ha túlsütötted a rántottád.

Az alapanyag, ami még a túlsütött rántottát is megmenti

Ahogy az lenni szokott, épp a legegyszerűbb ételek elkészítéséhez létezik a legtöbb trükk. Jamie Olivertől Wolfgang Puckig mindenki megosztotta már tippjeit a tökéletes rántottához, azonban kevés szó esik arról, hogy mit lehet tenni, ha egy kicsit túl sokáig maradt a serpenyőben a tojás. Szerencsére egy igazi tojásétel-szakértő siet ebben a kérdésben a segítségünkre. Molly Yeh, a Girl Meets Farm című műsor sztárjának tarsolyában van egy-két módszer, és ezeket meg is osztja a nyilvánossággal.

A Tasting Table magazinnak adott interjújában beszélt arról, ő miként menti meg a kiszáradt, ráncos, túlsütött rántottát. Eszerint még az utolsó utáni pillanatban még segíthet, ha krémsajtot adsz a tojásrántottához. A tejes elem megadja a tojásoknak a hiányzó krémességet, míg a sajt savassága egy teljesebb ízt ad az ételnek.

Ha egy kicsit ideges vagy a tökéletes állag elérése miatt, akkor ott van a krémsajt biztosítékként, ami lehetővé teszi a hasonló, krémes textúrájú élményt

- mondja Yeh.

Ha véletlenül két másodperccel túlfőzzük a tojást, akkor is ott lesz a krémsajt krémessége, így megkapod a vágyott textúrát. Ha nem is minden héten sütöd túl a tojásrántottát, jó, ha ott van egy ilyen praktika a tarsolyodban. Másrészt, túlsütés nélkül is kirpóbálhatod, milyen, ha krémsajttal turbózod fel a rántottád.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Biztonságos sütés és főzés a konyhában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...