Az alapanyag, ami megmenti a túlsütött rántottát

Napi Tippünk a tojásimádóknak szól, akik elszomordnak, ha nem jön össze úgy a tojásrántotta, ahogy elképzelték: ezzel az egy alapanyaggal villámgyorsan kijavíthatják, ha túlsütötték!

A rántotta az egyik legelterjedtebb és legalapvetőbb étel, lehet enni reggel, délben és este, tényleg bárki el tudja készíteni, épp ezért elrontani is könnyű, ha egy pillanatig nem figyelünk oda rá. A túl magas hőmérséklet és a túl hosszú sütési idő mind száraz, rágós tojásrántottához vezet, ami senkinek sem a kedvence. Viszont van egy trükk, pontosabban egy alapanyag, ami ilyenkor megmenti a helyzetet, ha túlsütötted a rántottád.

Az alapanyag, ami még a túlsütött rántottát is megmenti

Ahogy az lenni szokott, épp a legegyszerűbb ételek elkészítéséhez létezik a legtöbb trükk. Jamie Olivertől Wolfgang Puckig mindenki megosztotta már tippjeit a tökéletes rántottához, azonban kevés szó esik arról, hogy mit lehet tenni, ha egy kicsit túl sokáig maradt a serpenyőben a tojás. Szerencsére egy igazi tojásétel-szakértő siet ebben a kérdésben a segítségünkre. Molly Yeh, a Girl Meets Farm című műsor sztárjának tarsolyában van egy-két módszer, és ezeket meg is osztja a nyilvánossággal.

A Tasting Table magazinnak adott interjújában beszélt arról, ő miként menti meg a kiszáradt, ráncos, túlsütött rántottát. Eszerint még az utolsó utáni pillanatban még segíthet, ha krémsajtot adsz a tojásrántottához. A tejes elem megadja a tojásoknak a hiányzó krémességet, míg a sajt savassága egy teljesebb ízt ad az ételnek.

Ha egy kicsit ideges vagy a tökéletes állag elérése miatt, akkor ott van a krémsajt biztosítékként, ami lehetővé teszi a hasonló, krémes textúrájú élményt

- mondja Yeh.

Ha véletlenül két másodperccel túlfőzzük a tojást, akkor is ott lesz a krémsajt krémessége, így megkapod a vágyott textúrát. Ha nem is minden héten sütöd túl a tojásrántottát, jó, ha ott van egy ilyen praktika a tarsolyodban. Másrészt, túlsütés nélkül is kirpóbálhatod, milyen, ha krémsajttal turbózod fel a rántottád.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Biztonságos sütés és főzés a konyhában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...