Mutatjuk a legújabb tojásos reggeli őrületet, amit te is tuti el fogsz készíteni!

Könnyen meglehet, hogy ez a krémes hajtogatott rántotta lesz mostantól az egyetlen tojásos reggeli, amit életed során készíteni fogsz. Nem hibáztatunk érte, ez a recept tényleg TÖKÉLETES!

A rántottát mindenki máshogy szereti. Van, aki egy kicsit folyósabban, más egészen szárazra sütve fogyasztja, sokan hagymát és szalonnát is raknak bele, egyesek még egy kis tejjel is felöntik. A tejszín viszont általában nem szokott szerepelni a rántotta fő alapanyagai között, egy egészen egyszerű okból kifolyólag: eddig senki sem próbálta ki, mennyire jó tejszínnel a tojásos rántotta!

A következő tojásrántotta egészen új, exkluzív szintre emeli a reggeli fogalmát. Hamar meglátod viszont, hogy semmilyen luxustermék nem szükséges ahhoz, hogy elkészítsd. Elő a tapadásmentes serpenyővel és a tojásokkal, tanuljuk meg együtt, hogyan készül a szuper krémes és lágy, hajtogatott rántotta!

Hozzávalók: 2 db tojás, 60 g főzőtejszín, 1 csipet só, 1 csipet bors, 1 evőkannál vaj, petrezselyem ízlés szerint, chilipehely ízlés szerint

Ahhoz, hogy a rántottánk ilyen szépen egyben maradjon, nem szabad szétcincálni a fakanállal! (A teljes receptet itt találod)

Egy közepes tálkában a tojásokat a tejszínnel, egy csipet sóval és őrölt borssal alaposan keverjük össze, amíg teljesen egyneművé válik.

Olvasszuk meg a vajat egy közepes serpenyőben. Forrósítsuk fel kellően, de ne barnuljon meg.
Öntsük a tojásos keveréket a serpenyőbe, és hagyjuk 20-30 másodpercig sülni. (Akkor jó, ha a széle már kezd megszilárdulni.)

Egy gumispatulával körkörös mozdulatokkal keverjük a tojásokat a serpenyő pereme mentén haladva. Ha szükséges, kissé döntsük meg az edényt, hogy a közepén lévő nyers tojás kifolyjon. Ezt addig ismételjük, amíg a rántotta összeáll, de még lágy és remegős marad a közepe.

A kész rántottát szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel és egy kevés chilivel. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd kedvünk szerint tálaljuk: pirítóssal, sült szalonnával vagy friss zöldségekkel.

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a gyors és trendi receptek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...