Ezerszer finomabb lesz minden majonézes saláta: csak ennyi kell hozzá

Nemcsak a nagyobb sátoros ünnepekre készülhet, hanem bármikor, ha gyors és laktató étek kell: a majonézes saláta egy szinte elronthatatlan műfaj. Vagy mégsem? Segít a Napi Tipp!

Ugyan elmaradhatatlan az ünnep rántott pontyai vagy a vasárnapi családi ebéd bécsi szeletei mellől, egy szimpla majonézes saláta jól jön az egyszerű hétköznapokon is. Utolsó pillanatos vacsorává válhat a burgonya-, kukorica- és franciasaláta egy szelet kenyérrel vagy kiflicsücsökkel – persze ilyenkor sem érdemes összecsapni a munkát. Ahhoz, hogy tényleg a lehető legszaftosabb, legízesebb legyen a feltálalt majonézes saláta, mindenképpen figyeljünk az alábbi lépések betartására.

Almás-kéksajtos kukoricasaláta: majonézes saláta kukoricával, hagymával, almával és kéksajttal
Ezerszer finomabb lesz minden majonézes saláta

Külön ízesítsd a főtt zöldséget

Az olyan salátáknál, amelyekhez külön meg kell főzni a nyers vagy mirelit zöldséget (burgonya, francia, cékla), fontos, hogy ne csak a majonézes alapot, hanem a belevalókat is ízesítsük. Amikor főzzük a zöldségeket, alaposan sózzuk meg a főzővizet, hogy semmi ne maradjon íztelen.

Minden zöldség legyen hideg

Ugyanezeknél a salátáknál az is fontos, hogy ne melegen tegyük a burgonyát, répát, céklát a majonézhez. Egyrészt a plusz hőtől megolvadhat az alap, másrészt így némi nedvességet beszívnak a zöldségkockák is, aminek következtében kevésbé lesz krémes a salátánk. A még meleg zöldségeket addig öblítsük folyó víz alatt, míg kívül-belül ki nem hűlnek.

Hagyd pihenni tálalás előtt

Még akkor is adjunk némi időt a salátának az összeérésre, ha gyorsan, utolsó pillanatos vacsoraként készítjük. Már 15-20 perc is sokat hozzáadhat a végeredmény minőségéhez – miközben a hűtőben (szigorúan lefedve) pihen a saláta, megteríthetünk vagy foglalkozhatunk az étkezés többi részével.

Kóstolj többször

Mivel külön ízesítjük a majonézes krémet és bizonyos esetekben a zöldségeket, illetve mivel a saláta íze pihentetés, érés közben is változik, elengedhetetlen, hogy többször megkóstoljuk a művünket. Így bizonyosodhatunk meg arról, hogy se nem marad íztelen, se nem lesz túlsózva.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...