Majonézes krumplisalátát szinte bármihez készíthetünk és fogyaszthatunk: sült húsokhoz, hidegtálakhoz, fasírthoz, grillezett zöldségekhez mind passzol. Akár magában is kanalazhatjuk, főleg akkor, ha olyan istenire sikeredett, hogy nem tudunk neki ellenállni. Az alábbi tippekkel pedig épp ilyen lesz majd az összes adag krumplisaláta, amit készíteni fogunk. Tökéletes, isteni, ellenállhatatlan.
Nézd meg galériánkban a krumplisaláta elkészítésének tippjeit:
4 apró lépés, amitől sokkal finomabb lesz a krumplisalátád
Házi majonézzel
Úgy fokozhatjuk a legegyszerűbben a saláta minőségét és az általa okozott ízélményt, ha a bolti majonézt házira cseréljük. Abszolút nem bonyolult az elkészítése, csupán tojás és olaj kell majd hozzá (érdemes megnézni hozzá egy videót, vagy elolvasni egy cikket). Amennyiben viszont házi majonézzel operálunk, számítsunk arra, hogy rövidebb ideig tartogathatjuk a salátát a hűtőben…bár, amilyen finom lesz, ez nem egy valós veszély.
Ügyeljünk a krumplifőzésre
Az egyik legszomorkásabb dolog, amikor annyira szétfőtt burgonya kerül a majonézes alapba, hogy az egészből inkább egy mállós, pürészerű valami lesz, semmint saláta. Kerüljük el ezt a balesetet, ügyeljünk a krumplifőzésre: szúrjunk bele egy kést az egyik gumóba, és ha könnyen belemegy, de még nem esik szét a burgonya, akkor elzárhatjuk alatta a lángot.
Ne keverjük forrón
Miután leszűrtük és meghámoztuk, majd felvágtuk kockákra a burgonyát, hagyjuk hűlni egy kicsit. Ellenkező esetben – ha forrón kevernénk össze az alappal – félő, hogy szétesne a túlzott hőtől a majonéz (főleg, ha házi). Langyosan vagy hidegen keverjük, úgy lesz tökéletes.
Hagyjuk pihenni
Érdemes a salátát jó előre összedobni, hogy legyen ideje pihenni egyet: így összeérnek az ízek, sokkal „egységesebb” lesz a fogás. Hűtőben, légmentes dobozban vagy frissentartó fóliával lefedve tároljuk – amennyiben házi majonézzel készült, akkor 1 napon belül mindenképpen fogyasszuk el.
Receptek, amelyek már csak az elkészítésre várnak:
Tavaszi krumplisaláta
Az alaprecept ez volt, mert annyira gyönyörű, hogy mindenképp el szerettem volna készíteni én is. Persze azért változtattam ám rajta, nálam került bele tejföl és medvehagyma is, ...
Veganézes krumplisaláta
Kedvenc majonézes receptjeinket könnyedén elkészíthetjük vegán változatban is, hála a veganéznek, ennek a házilag is pillanatok alatt összedobható, filléres csodakrémnek (receptet ...
Könnyű krumplisaláta retekkel
Csípős, ropogós, frissítő. Könnyű, hideg, nyári sali a forró napokra! ;)
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a konyhai tippeket is fogadd meg: