Semlegesítsd a lilahagyma csípősségét ezzel a trükkel

Napi Tippünkkel pofonegyszerűen meg tudod szabadítani a lilahagymát a túlzottan csípős ízétől, hogy nyersen is élvezhesd.

A hagyma egy olyan gázt bocsát ki, amely arra hivatott, hogy csípje a szemünket - és bár rengeteg trükk létezik, amivel sírás nélkül tudod felvágni a hagymát, ez nem jelenti egyúttal, hogy a csípős íze is teljesen eltűnne, amikor nyersen fogyasztod. Főzés közben az erőssége csökken, viszont nyersen továbbra is markáns marad. Legalábbis, ha nem veted be ezt a trükköt, amivel búcsút inthetsz a csípős lilahagymának.

Szabadítsd meg a lilahagymát a csípősségtől ezzel a trükkel

Mi a titok, ami elveszi a lilahagyma csípősségét?

A jeges fürdő! A következő a teendő: tedd a nyers hagymaszeleteket egy tál jeges vízbe. Adj neki 5-10 percet, és a hagymában lévő enzim erős íze a hideg víznek köszönhetően enyhülni fog, így egy édes hagymaszeletet kapsz, amikor kihalászod őket. A jégfürdőt követően a hagyma tökéletesen alkalmas salátákba, például friss paradicsomsalátába vagy tésztasalátába.

@autumnacord

it helps mellow out the onion flavor! #greeksalad #cookingtips #onion #cookingtiktok

♬ original sound - Autumn Acord

Az a jó ebben a trükkben, hogy bármilyen hagymafajtával működik.

Ugyan a vöröshagyma, fehér hagyma íze sokkal enyhébb, ezért nemcsak főzött formában, hanem nyersen is előszeretettel fogyasztjuk őket, a jeges fürdőnek köszönhetően még enyhébb lesz az ízük. Ezért, ha salátát készítesz, és szeretnéd, hogy ne a hagyma domináljon benne, vagy egyszerűen csak nem szereted az erőteljes hagymaízt, akkor érdemes bevetned ezt a trükköt.

A kommentelők imádják TikTokon ezt a trükköt. Többen további extra tippeket osztottak meg, amivel még segíteni lehet az erős hagymaízen, például van, aki sót vagy egy kis ecetet (ami enyhén fanyar aromát ad a hagymának, ami jól passzol az édességéhez, és elfedi az eredeti erős ízt is) ad a vízhez.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Töltsd meg a hűtőd és a gyomrod mindenféle jóval:

Címlapról ajánljuk

További cikkek