Semlegesítsd a lilahagyma csípősségét ezzel a trükkel

Napi Tippünkkel pofonegyszerűen meg tudod szabadítani a lilahagymát a túlzottan csípős ízétől, hogy nyersen is élvezhesd.

A hagyma egy olyan gázt bocsát ki, amely arra hivatott, hogy csípje a szemünket - és bár rengeteg trükk létezik, amivel sírás nélkül tudod felvágni a hagymát, ez nem jelenti egyúttal, hogy a csípős íze is teljesen eltűnne, amikor nyersen fogyasztod. Főzés közben az erőssége csökken, viszont nyersen továbbra is markáns marad. Legalábbis, ha nem veted be ezt a trükköt, amivel búcsút inthetsz a csípős lilahagymának.

Szabadítsd meg a lilahagymát a csípősségtől ezzel a trükkel

Mi a titok, ami elveszi a lilahagyma csípősségét?

A jeges fürdő! A következő a teendő: tedd a nyers hagymaszeleteket egy tál jeges vízbe. Adj neki 5-10 percet, és a hagymában lévő enzim erős íze a hideg víznek köszönhetően enyhülni fog, így egy édes hagymaszeletet kapsz, amikor kihalászod őket. A jégfürdőt követően a hagyma tökéletesen alkalmas salátákba, például friss paradicsomsalátába vagy tésztasalátába.

@autumnacord

it helps mellow out the onion flavor! #greeksalad #cookingtips #onion #cookingtiktok

♬ original sound - Autumn Acord

Az a jó ebben a trükkben, hogy bármilyen hagymafajtával működik.

Ugyan a vöröshagyma, fehér hagyma íze sokkal enyhébb, ezért nemcsak főzött formában, hanem nyersen is előszeretettel fogyasztjuk őket, a jeges fürdőnek köszönhetően még enyhébb lesz az ízük. Ezért, ha salátát készítesz, és szeretnéd, hogy ne a hagyma domináljon benne, vagy egyszerűen csak nem szereted az erőteljes hagymaízt, akkor érdemes bevetned ezt a trükköt.

A kommentelők imádják TikTokon ezt a trükköt. Többen további extra tippeket osztottak meg, amivel még segíteni lehet az erős hagymaízen, például van, aki sót vagy egy kis ecetet (ami enyhén fanyar aromát ad a hagymának, ami jól passzol az édességéhez, és elfedi az eredeti erős ízt is) ad a vízhez.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Töltsd meg a hűtőd és a gyomrod mindenféle jóval:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...