Ha egyszer kipróbálod ezt a módszert, mindig így fogod sütni a lazacot

Ha a lazacsütés eddig rajtad is kifogott, próbáld ki Napi Tippünket, amivel egyszerűen és gyorsan készíthetsz omlós halat! Garantáljuk, hogy ezután mindig így fogod sütni a lazacot!

Lazacot sütni körülményes, ráadásul, ha serpenyőben csinálod, az egész lakásnak halszaga lesz. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy biztos módszer, amivel még a nemkívánatos szagokat is megelőzheted? A módszer lényege a sütő hőfokában rejlik, így tényleg pofonegyszerű: először elő kell melegíteni a sütőt, majd a lazacfilét közvetlenül a forró sütőlapra kell helyezni, miközben visszaveszed a hőmérsékletet. Ennyi az egész, de a végeredmény egyenletesen sült lazac. Érdemes kipróbálni, mert garantáljuk, hogy ezután mindig így fogod sütni a lazacot!

Ha egyszer kipróbálod ezt a módszert, mindig így fogod sütni a lazacot

Miért olyan nagyszerű a lazacot előmelegített tepsin sütni?

Három okból is előnyös, ha ezt a módszert követed:

  • Jól variálható. A lazacot tetszés szerint fűszerezheted, használhatsz száraz vagy nedves pácot, bármilyen ízkombináció működni fog ezzel a technikával. Beteheted egyben a lazacfilét a sütőbe, de akár fel is darabolhatod, a végeredménnyel tuti elégedett leszel.
  • A lazacot nem kell megnyúzni. Vannak, akik szeretik a lazacot a bőrével együtt enni, de nem mindenki osztja ezt a nézetet. Ezzel a technikával azonban nincs szükség rá, mert a bőr a forró sütőlapra tapad, így a kész lazacot könnyedén megszabadíthatod a pikkelyeitől anélkül, hogy a filék megnyúzásával bajlódnál.
  • A lazac kíméletesen és egyenletesen sül meg. A halak sütése kényes folyamat. A lazac egy szempillantás alatt válhat nyersből túlsütötté, ezért rajta kell tartanod a szemedet. Ha először forró sütőbe teszed a lazacot, majd drasztikusan csökkented a hőmérsékletet, lassan és egyenletesen fog megsülni. Ráadásul a sütési idő mindössze 9-13 percre redukálódik.

Hogyan kell a lazacot előmelegített tepsin megsütni?

  1. Melegítsd elő a sütőt és a tepsit. Állítsd a sütőt 260 fokra. A könnyebb takarítás érdekében a peremes tepsit kibélelheted alufóliával. Helyezd a tepsit a sütőbe a középénél kicsit lejjebb, és hagyd, hogy előmelegedjen.
  2. Fűszerezd a lazacfiléket. Fűszerezd a lazacot tetszés szerint. Néhány tipp a könnyű fűszerezéshez: keverj össze szójaszószt, misót és porított gyömbért, vagy egy kis berbere fűszerkeveréket, reszelt fokhagymával és egy kis sóval.
  3. Süsd meg. Helyezd a lazacfiléket bőrrel lefelé a forró sütőlapra, és tedd a sütőbe. Csökkentsd a sütő hőmérsékletét 135°C-ra, és addig süsd, amíg a filé legvastagabb részébe szúrt hőmérő 50°C fokot mutat. Ez nagyjából 9-13 percet vesz igénybe.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...