Ha egyszer kipróbálod ezt a módszert, mindig így fogod sütni a lazacot

Ha a lazacsütés eddig rajtad is kifogott, próbáld ki Napi Tippünket, amivel egyszerűen és gyorsan készíthetsz omlós halat! Garantáljuk, hogy ezután mindig így fogod sütni a lazacot!

Lazacot sütni körülményes, ráadásul, ha serpenyőben csinálod, az egész lakásnak halszaga lesz. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy biztos módszer, amivel még a nemkívánatos szagokat is megelőzheted? A módszer lényege a sütő hőfokában rejlik, így tényleg pofonegyszerű: először elő kell melegíteni a sütőt, majd a lazacfilét közvetlenül a forró sütőlapra kell helyezni, miközben visszaveszed a hőmérsékletet. Ennyi az egész, de a végeredmény egyenletesen sült lazac. Érdemes kipróbálni, mert garantáljuk, hogy ezután mindig így fogod sütni a lazacot!

Ha egyszer kipróbálod ezt a módszert, mindig így fogod sütni a lazacot

Miért olyan nagyszerű a lazacot előmelegített tepsin sütni?

Három okból is előnyös, ha ezt a módszert követed:

  • Jól variálható. A lazacot tetszés szerint fűszerezheted, használhatsz száraz vagy nedves pácot, bármilyen ízkombináció működni fog ezzel a technikával. Beteheted egyben a lazacfilét a sütőbe, de akár fel is darabolhatod, a végeredménnyel tuti elégedett leszel.
  • A lazacot nem kell megnyúzni. Vannak, akik szeretik a lazacot a bőrével együtt enni, de nem mindenki osztja ezt a nézetet. Ezzel a technikával azonban nincs szükség rá, mert a bőr a forró sütőlapra tapad, így a kész lazacot könnyedén megszabadíthatod a pikkelyeitől anélkül, hogy a filék megnyúzásával bajlódnál.
  • A lazac kíméletesen és egyenletesen sül meg. A halak sütése kényes folyamat. A lazac egy szempillantás alatt válhat nyersből túlsütötté, ezért rajta kell tartanod a szemedet. Ha először forró sütőbe teszed a lazacot, majd drasztikusan csökkented a hőmérsékletet, lassan és egyenletesen fog megsülni. Ráadásul a sütési idő mindössze 9-13 percre redukálódik.

Hogyan kell a lazacot előmelegített tepsin megsütni?

  1. Melegítsd elő a sütőt és a tepsit. Állítsd a sütőt 260 fokra. A könnyebb takarítás érdekében a peremes tepsit kibélelheted alufóliával. Helyezd a tepsit a sütőbe a középénél kicsit lejjebb, és hagyd, hogy előmelegedjen.
  2. Fűszerezd a lazacfiléket. Fűszerezd a lazacot tetszés szerint. Néhány tipp a könnyű fűszerezéshez: keverj össze szójaszószt, misót és porított gyömbért, vagy egy kis berbere fűszerkeveréket, reszelt fokhagymával és egy kis sóval.
  3. Süsd meg. Helyezd a lazacfiléket bőrrel lefelé a forró sütőlapra, és tedd a sütőbe. Csökkentsd a sütő hőmérsékletét 135°C-ra, és addig süsd, amíg a filé legvastagabb részébe szúrt hőmérő 50°C fokot mutat. Ez nagyjából 9-13 percet vesz igénybe.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...