Nincs is jobb nyári vacsi, mint a főtt kukorica vagy a grillezett kukorica. Főleg, hogy nem igényel sok odafigyelést, és gyorsan elkészül – a legtöbb energiát a kukoricacsövek megpucolása viszi el. Az internet azonban itt is a segítségünkre siet több módszerrel is. Az alábbi két trükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan tudod megtisztítani a kukoricát, anélkül, hogy percekig szedegetnéd róla a leveleket, és hogy kósza szálakat kellene utána vadásznod. Mindkét módszer pofonegyszerű, és csak egy mikróra lesz szükséged hozzájuk.
Ken módszere: mikrós kukorica
Ken YouTube-videója 2014-es, de a benne látható módszer időtálló. Nem kell mást tenned, mint fogni egy-két kukoricacsövet, és betenni a mikróba, majd négy percen keresztül melegíteni őket. Ha lejárt az idő, egy konyhai kesztyűvel vagy ronggyal óvatosan vedd ki őket.
Vágj le néhány centit a végükből, majd egyszerűen csúsztasd ki a levelek közül a kukoricát.
A videóból nem derül ki, hogy milyen paraméterekkel dolgozott Ken, azonban, ha egy 1100 wattos mikrót 8-as fokozatra (10-ből) állítasz, akkor már működni fog a dolog. Amikor levágod a kukorica végét, érdemes egy törölközővel lefogni, hogy stabil legyen, és ne égesse meg a kezedet.
Alicia Daw módszere: mikró + nedves papírtörlő
Július elején Alicia egy Instagram reels-videóban osztotta meg az ő tuti módszerét kukoricapucoláshoz. Kenhez hasonlóan Alicia is a mikróba teszi pár percre a kukoricát, azonban van egy csavar az ő módszerében: egy nedves törlőkendőt tesz a mikró sarkába a kukoricával együtt, és csövenként öt percig mikrózza őket.
Az eredmény magáért beszél. Akárcsak az előbbi módszernél, a kukorica itt is forró, amikor kikerült a mikróból, de egy konyharuhával meg lehet fogni, aztán ugyanolyan könnyen ki lehet csúsztatni a tiszta kukoricát a héjából, mint a fenti eljárásnál.
Az egyetlen különbség, hogy ha a kukorica nem túl friss, vagy különösen száraz helyen élsz, akkor a megnedvesített papírtörlő segít a kukorica gőzének kijutni a héjából, és ettől a végeredmény finomabb lehet.
Hátrányok
Mindkét módszerhez mikró szükséges, ami nem biztos, hogy mindenütt elérhető, ha éppen nyaralsz. Ráadásul a kukorica mindkét esetben csak enyhén fő meg, ami korlátozza a felhasználását.
Megoldásként esetleg még utólag felteheted főni, hogy magában elropogtasd, vagy grillezheted, de ebben a formájában egy könnyű salátában is felhasználhatod.
A másik hátrány, hogy van némi járulékos veszteség, ami ugyan nem túl jelentős, mégis sajnálatos. Ha te sem akarsz ételt kidobni, akkor várd meg, amíg kihűl a kukorica a mikróból kivéve, és utána távolítsd el a héjából.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad: