Ezért nem szabad a hűtőből kivett élelmiszert azonnal megfőzni

Ha szeretnéd megőrizni az élelmiszerek minőségét, valamint csökkenteni szeretnéd a főzési időt, akkor fogadd meg a Napi Tippünket!

A hűtőszekrény valószínűleg az egyik legpraktikusabb konyhai készülék, ami rendkívül megkönnyíti az élelmiszerek tárolását és magát a főzést. Egy gyakori hiba azonban, amit gyakran tudtunkon kívül elkövetünk, hogy a hozzávalókat közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel a főzéshez vagy sütéshez. Mutatjuk, hogy ez miért helytelen módszer!

Ezért nem szabad a hűtőből kivett élelmiszert azonnal megfőzni

Lelassul az egész főzési folyamat, és rossz ízű lesz az étel

A fagyasztott ételeknek általában hosszú időbe telik kiolvadni, de ami még nagyobb probléma, hogy még a főzőedény hőmérsékletét is lecsökkentik, vagyis több energiára és időre lesz szükség ahhoz, hogy elkészíthessük őket. Szintén problémát okoz az, hogy a fagyasztott élelmiszerek külső rétege gyorsabban megsül, mint a belsejük. Arról nem is beszélve, hogy ez a folyamat érzékenyebbé teszi őket a baktériumok és egyéb káros mikroorganizmusok iránt.

Mi a megoldás?

A fent említett bosszantó problémák megelőzésének kulcsa, hogy a hideg élelmiszereket időben ki kell vennünk a fagyasztóból.

A profi séfek szerint a hűtött ételeket körülbelül 30 percig érdemes szobahőmérsékleten hagyni, mert így biztosított a gyorsabb és egyenletesebb főzés. Ez a fél órás várakozás jelentősen megváltoztathatja az étel ízét, állagát és biztonságát, ezért tényleg érdemes kivárni. Ugyanez a szabály vonatkozik egyébként a tojásokra és a tejtermékekre is, vagyis ezekkel az élelmiszerekkel is könnyebb dolgozni, ha szobahőmérsékletűek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp a sikerhez:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...