Ezzel a tippel soha többé nem ragad a hal a serpenyődhöz

Ha tudni akarod, miként előzheted meg, hogy a hal a serpenyőhöz ragadjon, akkor olvasd tovább Napi Tippünket!

Nem használsz tapadásmentes serpenyőt, és emiatt a halsütés mindig kifog rajtad, mert a drága alapanyag hozzáragad az edényhez? Most egy biztos tippet hoztunk, amivel megakadályozhatod, hogy bármilyen hal hozzátapadjon a serpenyődhöz!

A BRAVA Food séfjének és tulajdonosának, Amara Encisónak – aki egyébként az alaszkai tenger gyümölcseinek elkészítésére specializálódott – van egy tökéletes megoldása erre a ragadós helyzetre.

Az elmúlt hat évben napi rendszerességgel sütöttem halat, és az optimális rostosság elérése érdekében számos különböző sütőolajat és zsiradékkombinációt teszteltem

– mondta.

Végül egy házi készítésű, 80/20%-os étolajkeverék lett a befutó.

Ezzel a tippel soha többé nem ragad a hal a serpenyődhöz

A titok: a 80/20 olaj

A keverék elkészítése egyszerű: tölts meg egy nagy nyomós adagoló palackot (vagy egy kényelmesen használható üveget) 80 százalékban magas füstpontú olajjal, például növényi, földimogyoró- vagy repceolajjal, majd a maradék 20%-ot töltsd meg magas zsírtartalmú olajjal, például olíva- vagy kókuszolajjal.

A magas füstpontú olaj lehetővé teszi, hogy a halat gyorsan, magas hőfokon süssük meg anélkül, hogy megégne (ez kulcsfontosságú például a laposhal esetében, amelyet könnyű túlsütni), míg a magas zsírtartalmú olaj egyenletes sülést és ropogós felületet eredményez, valamint gazdag ízt ad hozzá. Mivel az olajok viszkozitási szintje minden esetben azonos, a keverék nem fog szétválni.

A minőség is számít

Ezután nézzük az alapanyagot. Ezzel a módszerrel bármilyen halat elkészíthetsz, de van egy szempont, amire érdemes odafigyelni a választásnál. „A hal minősége 90 százaléka annak, hogy egy nagyszerű halételben gyönyörködhessünk" – mondja Enciso. Azt ajánlja, hogy keressünk egy helyi halkereskedőt, aki kiváló minőségű, fenntartható halat szállít.

Amikor pedig elérkezel oda, hogy elkészítsd a halat, először törölgesd szárazra a filét egy papírtörlővel, ezután pedig dörzsöld be egy teáskanál 80/20 keverékkel és a kívánt fűszerekkel, amíg nedves pasztát nem kapsz.

Melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt két evőkanál 80/20 keverékkel és egy evőkanál sótlan vajjal. Tedd a halat (adott esetben a bőrével lefelé) a forró serpenyőbe, és süsd, amíg az alja aranybarnára sül. Fordítsd meg, és folytasd a sütést, szükség szerint csökkentve a hőfokot.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha elakadnál a konyhában, fogadd meg tanácsainkat:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...