Ezzel a tippel soha többé nem ragad a hal a serpenyődhöz

Ha tudni akarod, miként előzheted meg, hogy a hal a serpenyőhöz ragadjon, akkor olvasd tovább Napi Tippünket!

Nem használsz tapadásmentes serpenyőt, és emiatt a halsütés mindig kifog rajtad, mert a drága alapanyag hozzáragad az edényhez? Most egy biztos tippet hoztunk, amivel megakadályozhatod, hogy bármilyen hal hozzátapadjon a serpenyődhöz!

A BRAVA Food séfjének és tulajdonosának, Amara Encisónak – aki egyébként az alaszkai tenger gyümölcseinek elkészítésére specializálódott – van egy tökéletes megoldása erre a ragadós helyzetre.

Az elmúlt hat évben napi rendszerességgel sütöttem halat, és az optimális rostosság elérése érdekében számos különböző sütőolajat és zsiradékkombinációt teszteltem

– mondta.

Végül egy házi készítésű, 80/20%-os étolajkeverék lett a befutó.

Ezzel a tippel soha többé nem ragad a hal a serpenyődhöz

A titok: a 80/20 olaj

A keverék elkészítése egyszerű: tölts meg egy nagy nyomós adagoló palackot (vagy egy kényelmesen használható üveget) 80 százalékban magas füstpontú olajjal, például növényi, földimogyoró- vagy repceolajjal, majd a maradék 20%-ot töltsd meg magas zsírtartalmú olajjal, például olíva- vagy kókuszolajjal.

A magas füstpontú olaj lehetővé teszi, hogy a halat gyorsan, magas hőfokon süssük meg anélkül, hogy megégne (ez kulcsfontosságú például a laposhal esetében, amelyet könnyű túlsütni), míg a magas zsírtartalmú olaj egyenletes sülést és ropogós felületet eredményez, valamint gazdag ízt ad hozzá. Mivel az olajok viszkozitási szintje minden esetben azonos, a keverék nem fog szétválni.

A minőség is számít

Ezután nézzük az alapanyagot. Ezzel a módszerrel bármilyen halat elkészíthetsz, de van egy szempont, amire érdemes odafigyelni a választásnál. „A hal minősége 90 százaléka annak, hogy egy nagyszerű halételben gyönyörködhessünk" – mondja Enciso. Azt ajánlja, hogy keressünk egy helyi halkereskedőt, aki kiváló minőségű, fenntartható halat szállít.

Amikor pedig elérkezel oda, hogy elkészítsd a halat, először törölgesd szárazra a filét egy papírtörlővel, ezután pedig dörzsöld be egy teáskanál 80/20 keverékkel és a kívánt fűszerekkel, amíg nedves pasztát nem kapsz.

Melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt két evőkanál 80/20 keverékkel és egy evőkanál sótlan vajjal. Tedd a halat (adott esetben a bőrével lefelé) a forró serpenyőbe, és süsd, amíg az alja aranybarnára sül. Fordítsd meg, és folytasd a sütést, szükség szerint csökkentve a hőfokot.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha elakadnál a konyhában, fogadd meg tanácsainkat:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...