Valóban így a legkönnyebb főtt krumplit hámozni?

Napi Tippünk inkább egy anti tipp: bár azt állítják, hogy ezzel a trükkel könnyen és gyorsan meg lehet hámozni egy csomó krumplit, nekünk vannak fenntartásaink ezzel kapcsolatban.

Imádunk új konyhai trükköket felfedezni, amikre sosem gondoltunk volna, mégis megkönnyítik az életünket. Ezek közé tartozik az összes olyan praktika, ami a krumplipucolás fárasztó és unalmas folyamata alól szabadít fel. Korábban már hoztunk is tippet rá, hogy miként kell helyesen használni a hámozót, és gyorsan megszabadítani a burgonyát a héjától. Most nagy népszerűségnek örvend egy új eljárás, ami azt ígéri, hogy felgyorsítja a folyamatot, de mi nem egészen vagyunk meggyőződve erről. Nézzük a legújabb krumplihámozási trükköt!

Örömmel indítottuk el videóját, hogy újabb hasznos tudással gazdagodjunk, de végül elég csalódottak voltunk. A videóban az alábbi eljárást ajánlják, azt állítva, hogy ez könnyebb, mint a hagyományos módszerek. Háááát.

A lényeg, hogy mielőtt a forró vízbe kerülne, a krumpliszemeket egy konyhai ollóval bemetszik (bár valószínűleg késsel ugyanolyan jól működik) nagyjából középtájt vízszintesen.

Egy fogó segítségével ki kell halászni a burgonyákat, majd a forró víz után jöhet a jeges csobbanás körülbelül 30-60 másodpercre. Ezután máris (csak mi érezzük, hogy ez annyira nem maceramentes, ahogy ígérték?) rátérhetünk a pucolásra, ilyenkor a héj két felét csak le kell húznod róla (jó, ez azért elég jól néz ki). Bár a videó erre nem tér ki, de ahhoz, hogy valóban működjön a tipp, teljesen meg kell főzni a krumplikat, hogy a héjuk eléggé megpuhuljon.

Alapvetően azt mondhatjuk, hogy a főzés valóban megkönnyíti a krumplik meghámozását, de elég pusztán lehűteni őket, felesleges munka a jégfürdő elkészítése. A bevágás szintén leegyszerűsíti a héj eltávolítását, de még így is túl sok macerának tűnik az egész, ha csak néhány szem krumplira van szükséged. Plusz a vaskosabb héjú burgonyafajtáknál nehezebb lesz ezt kivitelezni, bár rásegíthetsz a dologra, ha tovább főzöd ezeket. Jelentős mennyiségnél egy próbát megérhet a dolog.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...