Imádunk új konyhai trükköket felfedezni, amikre sosem gondoltunk volna, mégis megkönnyítik az életünket. Ezek közé tartozik az összes olyan praktika, ami a krumplipucolás fárasztó és unalmas folyamata alól szabadít fel. Korábban már hoztunk is tippet rá, hogy miként kell helyesen használni a hámozót, és gyorsan megszabadítani a burgonyát a héjától. Most nagy népszerűségnek örvend egy új eljárás, ami azt ígéri, hogy felgyorsítja a folyamatot, de mi nem egészen vagyunk meggyőződve erről. Nézzük a legújabb krumplihámozási trükköt!
Örömmel indítottuk el videóját, hogy újabb hasznos tudással gazdagodjunk, de végül elég csalódottak voltunk. A videóban az alábbi eljárást ajánlják, azt állítva, hogy ez könnyebb, mint a hagyományos módszerek. Háááát.
A lényeg, hogy mielőtt a forró vízbe kerülne, a krumpliszemeket egy konyhai ollóval bemetszik (bár valószínűleg késsel ugyanolyan jól működik) nagyjából középtájt vízszintesen.
Egy fogó segítségével ki kell halászni a burgonyákat, majd a forró víz után jöhet a jeges csobbanás körülbelül 30-60 másodpercre. Ezután máris (csak mi érezzük, hogy ez annyira nem maceramentes, ahogy ígérték?) rátérhetünk a pucolásra, ilyenkor a héj két felét csak le kell húznod róla (jó, ez azért elég jól néz ki). Bár a videó erre nem tér ki, de ahhoz, hogy valóban működjön a tipp, teljesen meg kell főzni a krumplikat, hogy a héjuk eléggé megpuhuljon.
Alapvetően azt mondhatjuk, hogy a főzés valóban megkönnyíti a krumplik meghámozását, de elég pusztán lehűteni őket, felesleges munka a jégfürdő elkészítése. A bevágás szintén leegyszerűsíti a héj eltávolítását, de még így is túl sok macerának tűnik az egész, ha csak néhány szem krumplira van szükséged. Plusz a vaskosabb héjú burgonyafajtáknál nehezebb lesz ezt kivitelezni, bár rásegíthetsz a dologra, ha tovább főzöd ezeket. Jelentős mennyiségnél egy próbát megérhet a dolog.
Még több izgalmas konyhai ötlet: