Nem bírunk betelni a héjában sült burgonyával, ám elkészítése eléggé időigényes lehet. Most azonban mutatunk egy egyszerű konyhai trükköt, amivel rekordidő alatt készíthetsz tökéletesre héjában sült burgonyát. Ehhez pedig csak egy teáskanálra lesz szükséged. Igen, jól olvastad!
Phil Vickery amerikai séf szerint ahhoz, hogy igazán ropogós héjú burgonyát kapjunk, kétszer kell megsütni a zöldséget. Ez elsőre időigényesnek hangozhat, ám a fém teáskanálnak köszönhetően rengeteg időt takaríthatsz meg.
A fenséges bolyhos belsejű sült burgonya elkészítéséhez először is be kell vagdosnod a zöldséget, ugyanis sütéskor a magas hő hatására a krumpli héja egyszerűen szétrepedhet. De a séf igazi trükkje, hogy egy teáskanalat is tesz a burgonyába.
Miként segít a kanál lerövidíteni a sütési időt?
A teáskanál annyira felforrósodik a sütőben, hogy végülis belülről segít megfőzni a zöldséget. Ha teheted, akkor az amazonról is rendelhetsz kifejezetten a héjában sült burgonyához kialakított fém „tüskéket".
Az észbontóan hasznos teáskanalas trükk egyébként bármilyen gyökérzöldséggel (cékla, csicsóka, zeller és cékla) működik.
A teáskanalas trükk bevetése előtt érdemes a krumplit „előfőzni" a mikróban, ezzel ugyanis még jobban lecsökkented a sütési időt. Tehát először tisztítsd meg alaposan a burgonyát, majd szurkáld meg egy késsel vagy villával. Ezután főzd puhára a mikróban.
A főzési idő a burgonya méretétől függ, de például 20 dkg krumpli, 1000 W-os mikróban körülbelül 4 perc alatt készül el.
Ha ezzel megvagy, akkor tedd át a burgonyát egy tepsibe, szúrd bele a teáskanalat, ízesítsd sóval, borssal és olívaolajjal, majd süsd 20 percig. Kész is!
Te készítettél már hasonló módon héjában sült burgonyát?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Az alábbi konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni: