6 étel, aminek a fagyasztóban a helye a profi szakácsok szerint

Napi Tippünkben eláruljuk, melyik az a 6 étel, aminek feltétlenül kell lennie a fagyasztódban a profi szakácsok szerint!

Kétféle ember létezik: akinek mindig fel van töltve a fagyasztója, és akinek csak hébe-hóba, ötletszerűen kerül valami bele. Nos, a fagyasztó egy csodás találmány, gondoljunk csak bele: a segítségével mindig lehet kéznél előkészített fokhagymapasztánk, de még az élelmiszerhulladékot is megelőzi, ráadásul a mindennapi főzőcskézést is megkönnyítheti, ha jól fel van szerelve.

Az alábbi ételeknek a profi szakácsok szerint mindig kell lennie a fagyasztódban a MarthaStewart.com cikke szerint.

6 étel, aminek a fagyasztóban a helye a profi szakácsok szerint

Spenót

A fagyasztott spenót rendkívül egészséges, ráadásul sokoldalúan és könnyen felhasználható, ezért is ajánlja Virginia Willis, díjnyertes szakácskönyv-író és pék, hogy mindig legyen belőle a fagyasztóban. Magában, smoothie-ban, de akár tésztához, leveshez vagy pörkölthöz is kiválóan használható.

Házi alaplé

Willis szerint egy másik nélkülözhetetlen elem a fagyasztóban a házi készítésű alaplé.

Lehet csirke, marha, de akár zöldséges változat is, amely káliumban gazdag maradékokból, például burgonyahéjból készül, egész hagymával, sárgarépával vagy zellerrel együtt.

Willis ezt káliumlevesnek nevezi, és két litert fagyaszt le belőle egyszerre – ételekben használja, sőt, még magában is megissza, ha délután valami frissítőre vágyik.

Szezonális gyümölcsök

A gyümölcsök, például a bogyós gyümölcsök vagy az őszibarack fagyasztóban való tartósítása csúcsszezonban okos lépés – mondja Maya Feller dietetikus, szakács. A piacon vásárolt termelői finomságok mellett a saját veteményes kertedből vagy balkonodról is szemezgethetsz, ha épp bőséges a termésed például paradicsomból (amiről tudjuk, hogy botanikailag gyümölcs, az uborkához hasonlóan). Ráadásul a paradicsomból kiolvasztás nélkül készítheted is a paradicsomszószt a házi készítésű pizzákhoz, focacciákhoz és tésztákhoz.

Diófélék

Willis a frissen betakarított dióféléket a fagyasztójában tárolja a kényelem és a pénzmegtakarítás érdekében. Ő például friss pekándiót tesz el télire, de ha van otthon diófád, vagy hozzájutsz friss dióhoz, akkor okos előre gondolkozni, és félretenni belőle arra az időre, amikor már csak nagyon drágán lehet hozzájutni.

Hús

Stephanie Izard díjnyertes séf, étteremtulajdonos és a This Little Goat élelmiszeripari vállalat alapítója azt javasolja, hogy a nagyobb kiszerelésben vásárolható húsokat, például csirkecombot válaszd szét, és fagyaszd le kisebb adagokban. Ugyanezt javasolja a már kész húsételek és vacsoramaradékok esetében is, utóbbiakból például tölteléket készíthesz később.

Előre elkészített ételek

Feller azt is javasolja, hogy készítsd el egy-két kedvenc ételed előre, majd dobozold be őket és mehetnek a fagyasztóba, legyen az sült rizs, lasagne, curry, chili vagy pörkölt, hogy kéznél legyen, ha úgy hozzák a mindennapok, hogy gyorsan van szükséged ételre. Izard pedig a pizzatészta lefagyasztását javasolja, amit bármikor elő lehet kapni, ha gyors vacsira van szükség, de akár a tortillát is bekészítheted ilyen módon, hogy már csak a feltétet kelljen ráhalmozni.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükköt leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek